Mai mult de 40 de procente din acţiunile pe care le faci zilnic sunt bazate pe obiceiuri. Din păcate, o parte bună din aceste obieceiuri sunt obiceiuri rele: fumatul, băuturile, alimentele nesănătoase.

Schimbând obiceiurile rele sau învăţând unele noi şi sănătoase, deschizi uşa către o viaţă sănătoasă. Iată câteva idei care te pot ajuta.

1. Mănâncă şi prepară mâncare de casă

Mâncatul în oraş sau mâncarea comandată este una dintre cele mai nesănătoase obiceiuri din dieta noastră. Mai bine îţi pregăteşti singur ceva sănătos.

2. Bea zilnic un piure de fructe şi legume

Începe ziua cu mix bun de fructe şi legume, printr-un piure de fructe şi legume. Bea un mix bun de fructe şi legume în fiecare dimineaţă la micul dejun, după un set de exerciţii.

3. Ia cu tine o sticlă de apă oriunde te duci

Apa curăţă corpul de toxine şi duce nutrimentele esenţiale la celule. Cumpără cea mai mare sticlă pe care o găseşti şi bea două sau trei pe zi.

4. Fă exerciţii care implică greutatea corpului

Genuflexiuni, abdomene, flotări și fandari sunt printre cele mai bune exerciţii ale corpului pentru un antrenament rapid și eficient.

5. Ia fructe la muncă sau şcoală

Renunţă la automatul de la muncă şi ia-ţi la tine ca gustare un fruct sau nişte nuci.

6. Plănuieşte-ţi acţiunile zilnic

A face un plan este un drum pentru atingerea obiectivelor pe care ţi le propui, formarea de obiceiuri bune şi o viaţă sănătoasă.

7. Găseşte un tip de exerciţiu care îţi place

Fie că descoperi că îţi place yoga, boxul, înotul, sau să joci baschet, alege acea activitate fizică care îţi place şi practic-o de câteva ori pe săptămână.

8. Foloseşte aţa dentară zilnic

Folosirea aţei dentare atrage după sine multe beneficii legate de sănătate pe care sigur nu le cunoşti. Iată unul dintre ele: este bună pentru inimă!

9. Zâmbeşte şi râzi oricând ai ocazia

Fă un efort şi zâmbeşti şi râzi mai mult.

10. Întinde-te în timpul reclamelor de la TV

Reclamele sunt o bună oportunitate să te dezmorţeşti şi să te mişti un pic. Întinde mușchii strâns sau fă exerciții precum genuflexiuni sau flotări.

11. Mănâncă mai lent

Mâncatul rapid este unul dintre cele mai dăunătoare obiceiuri pentru sănătate. Schimbă lingura cu furculiţa de câte ori este posibil sau beţişoare în loc de furculiţă.

12. Fă exerciţii cu un prieten

Antrenamentul cu un prieten este foarte util. Astfel, vă ţineţi motivaţi şi responsabili, în loc să stai acasă pe canapea.

13. Sună săptămânal o persoană cu care n-ai mai vorbit de mult

Unul dintre cele mai importante lucruri pentru a avea o viaţă sănătoasă este să păstrezi legătura cu oamenii dragi. Sună un prieten sau un membru al familiei cu care n-ai mai vorbit de ceva vreme. Fă lucru acesta săptămânal şi te vei simţi foarte bine.

14. Mănâncă cereale integrale, carne bogată în proteine de calitate şi grăsimi sănătoase

A mânca sănătos este mai simplu decât crezi. Trebuie doar să urmezi o singură regulă: dacă nu provine din natură, limitează cât consumi. Consumă mai multe alimente precum cereale (fulgi de ovaz, popcorn, etc), proteine ​​de calitate (pește, curcan, carne de pui), și grăsimi sănătoase (ulei de masline, nuci, avocado). Astfel, vei avea o viaţă sănătoasă.

15. Ia o pauză la fiecare oră la muncă şi fă un tur de birou sau întinde-te

A sta jos toată ziua nu face bine pentru sănătatea ta. Aşa că ridică-te şi plimbă-te prin birou. De asemenea, păstrează puţin timp şi pentru a te întinde. Corpul tău îţi va mulţumi.

16. Mergi pe bicicletă la muncă o dată pe săptămână

Acest obicei este posibil să nu fie pe placul tuturor, dar a merge pe bicicletă la muncă măcar o dată pe săptămână face minuni: exerciţiu în plus, te bucuri de mediul înconjurător şi duci o viaţă mai sănătoasă.

17. Fă ordine singur în casă

Câteodată a face ordine şi curat prin casă este groaznic. Dar făcând munca de pe acasă, vi se oferă oportunitatea de a arde în medie aproximativ 225 de calorii pe oră.

18. Parchează mai departe

Deşi una dintre cele mai mari bucurii este să găseşti locul de parcare cel mai aproape de serviciu, gândeşte-te să parchezi un pic mai departe. Paşii în plus se vor vedea în avantajul tău.

19. Fă ceva frumos pentru o persoană străină

Una dintre cele mai simple moduri de a-ţi îmbunătăți viața ta și a altcuiva este de a face ceva frumos pentru un străin. Încercă astăzi și vei vedea cât de bine te face să te simți.

20. Umple jumătate din farfuria cinei cu legume

Este un sfat util al Departamentului de Agricultură al Statelor Unite şi este foarte simplu de implementat pentru a avea o viaţă sănătoasă.

21. Prânzul la pachet

Prânzul în oraş costă bani şi sănătate. Împachetează-ţi prânzul şi începe să economiseşti bani şi calorii.

22. Citeşte ceva motivaţional zilnic

Atitudinea şi emoţiile sunt factori importanţi în a-ţi trăi viaţa sănătos şi fericit. Aşa că citeşte ceva ce te inspiră în fiecare zi: citate, sfaturi, bloguri.

23. Mănâncă selectiv

O masă la restaurant are aproape 1128 de calorii. Aceasta ar trebui să te stimuleze să fii selectiv cu cât de mult ieşi în oraş să mănânci.

24. Stabileşte mesele principale săptămânal

Plănuind mesele principale vei dezvolta obiceiuri sănătoase.

25. Fă exerciţii fizice cel puţin 5 minute

Toată lumea are treabă. Dar din 1440 minute zilnice, oricine poate rezerva 5 pentru a face exerciţii. Ia-ţi angajamentul de a ţine cele 5 minute zilnic. Ideea este să dezvolţi obiceiul până devine rutină.

Şi acesta ar trebui să fie obiectivul: să cultivăm cât mai multe obiceiuri bune, fără să ne mai gândim la ele.

Iar momentul cel mai bun pentru a începe aceste obiceiuri este ACUM.


Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *