7 Motive Să Ignori Criticile Persoanelor din Jur

Lumea este plină de critici şi adesea este foarte greu de acceptat comentariile şi opiniile persoanelor din jur, fie că vorbim despre comentarii răutăcioase ale colegilor de şcoală sau de muncă, fie de persoane pe care abia le cunoşti. Principala provocare este de a ignora răutăţile pe care le spun ceilalţi despre tine, în caz contrar, nu vei putea evolua şi te vei măcina degeaba. Un comentariu răutăcios îţi poate afecta buna dispoziţie pe tot restul zilei sau pe o perioadă mai lungă de timp dacă stai să te gândeşti la el. Pe de altă parte, dacă ţii la ce se spune despre tine într-un mod sănătos şi constructiv, poţi câştiga un feedback valoros şi te poţi dezvolta mai bine.

Sper ca cele 7 sfaturi de mai jos să vă facă să înţelegeţi de ce este important să nu rămâneţi blocaţi pe comentariile negative care se pot spune despre voi din diverse motive.

1. Nu e vorba despre persoana ta

Trebuie să-ţi aminteşti că nu toate lucrurile pe care oamenii le gândesc sau le spun au legătură cu tine. Cuvintele şi comentariile altor oameni sunt doar perspectivele din care ei privesc situaţia. În plus, datul cu părerea este uneori sport naţional şi foarte multe persoane neexperimentate sunt obişnuite să comenteze, chiar dacă nu au habar foarte multe despre subiect.

Nu poţi schimba modul negativ în care oamenii privesc lumea din jur, de aceea, ar fi bine să ignori cuvintele dure şi criticile rele care îţi pot ruina întreaga zi.

2. Analizează realitatea

O altă idee ar fi să recepţionezi întreaga critică şi să o anlizezi pentru a vedea care sunt comentariile corecte. Până la urmă, tu eşti persoana care te cunoşti cel mai bine, iar din criticile pe care le primeşti poţi să-ţi dai seama şi singur care-ţi sunt punctele slabe şi cum le poţi corecta. Din toate comentariile poţi extrage lucrurile pozitive şi să le foloseşti pe viitor în avantajul tău. Dacă sunt doar nişte comentarii răutăcioase, atunci ignoră-le şi continuă-ţi ziua.

3. Oamenii tind să propage starea de spirit proastă

În ziua de azi, oamenii obişnuiesc să-ţi dea starea proastă de spirit fără niciun motiv. Trebuie doar să realizezi că nu este nimic personal, ci doar o zi proastă prin care trece persoana respectivă. Poate s-a trezit cu faţa la ceaşaf sau a ratat cafeaua de dimineaţă. Dacă observi că un coleg de la muncă este într-o dispoziţie proastă, ar trebui să fii rezonabil şi să nu iei de bune comentariile negativiste şi vorbele grele, încearcând să te bucuri de ziua ta.

4. O persoană – o singură opinie

Opinia colegului de muncă nu este vocea planetei. Pe planeta aceasta trăiesc aproximativ 7 miliarde de oameni, de aceea ar trebui să nu mai fi îngrijorat şi să nu-ţi mai pierzi vremea inutil cu gânduri negative. Dacă eşti o persoană sensibilă, atunci o singură critică este îndeajuns să-ţi strice întreaga zi. Ar trebui să ignori comentariile răutăcioase ale oamenilor.

5. Oameni nebuni şi obraznici

Lumea este plină de oameni nebuni şi obraznici. N-au nici cea mai vagă idee de a ţine o conversaţie politicoasă şi civilizată şi adesea ajung să rănească şi să supere lumea din jur cu afirmaţii şi comentarii obraznice pe care ei le fac. Opiniile acestor oameni trebuie tratate cu indiferenţă. Nu încerca nici măcar să te justifici. Dacă vor recurge la afirmaţii răutăcioase, nimic din ce vei spune nu le va clinti măcar un pic opinia. Stai cât se poate de departe de astfel de oameni.

6. Doar tu ştii cine eşti

Ar trebui să-ţi aduci aminte că tu eşti singurul care îţi ştii firea, credinţele, tradiţiile şi valorile. Dacă o persoană străină nu este de acord cu valorile în care tu crezi, nu trebuie să te enerveze, deoarece este un lucru normal.

Ştiţi expresia aceea: gusturile nu se discută, de aceea există diferite perspective asupra lumii. Ar trebui să nu iei o poziţie defensivă despre criticile celor din jur şi să înţelegi diversitatea şi pluralismul de opinie fără să te afecteze. Astfel de abordări te vor ajuta să te dezvolţi în viaţă şi să faci faţă cu succes criticilor.

7. Nu lăsa pe alţii să-ţi strice ziua

Depinde doar de tine dacă îi vei lăsa pe alţii să-ţi strice ziua. Depinde de tine dacă vei decide să-ţi aperi valorile şi să te accepţi aşa cum eşti. Dacă nu poţi evita comentariile obraznice şi răutăcioase, păstrează-ţi calmul şi răspunde politicos.

Mozart a spus cândva „Nu bag de seamă cine mă laudă sau cine mă blamează. Eu doar îmi urmez sentimentele.” Acesta ar putea fi un motto foarte bun pentru cei care au probleme cu critica sau cu comentariile răutăcioase.

2 thoughts on “7 Motive Să Ignori Criticile Persoanelor din Jur

  1. Lia

    ma bucur ca te-ai alaturat boglului meu „mental & nonmental” cu toate ca eu te remarcasem la blogul juridic! te-am citit uneori si te-am vazut acid. asta imi place! esti un luptator si imi place sa ma alatur acestui tip de coleg! mult succes!

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *