Un mod esenţial de a dobândi atenţie în spaţiul online constă în scrierea unor articole de calitate care îi fac pe oameni să îţi ofere atenţie ţie şi mesajului tău. Este normal să plăteşti mulţi bani pentru a-ţi face reclamă, sperând că asta va funcţiona, dar de fapt tot ceea ce primeşti în schimbul eforturilor tale pot fi nişte accesări, dar nu permanent. Evident, asta poate fi o pierdere de bani.
În schimb, alege să creezi postări de calitate pe care să le împărtăşeşti cu ajutorul internetului şi ai putea să câştigi chiar şi atenţia publicaţiilor offline din segmentul tău de activitate.
Iată cum să scrii o postare pe blog de calitate:
1. Alege un titlu
Despre ce tipuri de lucruri vor oamenii din breasla ta să afle? Ştii asta? Fă o listă de bază cu anumite cuvinte cheie folosind aplicaţii ca „Google Keyboard” şi „BuzzSumo” pentru a înţelege ce se dovedeşte a fi interesant pentru oamenii pe care îi vizezi. Creează o astfel de listă cu 20-30 de cuvinte cheie care vor alcătui subiectul postării tale.
Apoi caută pe Google folosind tastatura pe care o utilizezi pentru acest articol. Uită-te ce fel de subiecte sunt scrise şi creează un titlu atractiv bazat pe ceea ce afli. Există multe modele care pot atrage, aşa că bazează-te pe acestea. Un alt mod pentru a selecta un titlu, constă în a te gândi la o întrebare pe care o persoană, una reală ar pune-o despre cuvintele tale cheie. Apoi dă răspunsul la această întrebare şi fă-l nucleul articolului.
2. Adună câteva cuvinte cheie
Pentru a te face să scrii articolul mai repede; este de ajutor să ştii deja despre ce vrei să scrii. Aşa că scrie o schiţă despre ceea ce vrei să incluzi în articolul tău. Un lucru pe care trebuie să îl înţelegi constă în faptul că articolele care conţin marcatori sau paşi simpli tind să fie mai bune decât cele eseu, aşa că pe cât posibil, creează o postare listată dacă îţi doreşti cu adevărat ca lumea să acceseze blog-ul tău.
Scrie 3-5 (sau oricare număr impar pe care l-ai ales) puncte, Dacă subiectul nu îţi este chiar familiar, atunci este posibil să apelezi din nou la Google pentru a aduna câteva idei despre care să vorbeşti. Nu trebuie să copiezi ideile altei persoane, doar să înţelegi că nu vei descoperi ceva nou, aşa că preia o idee şi adapteaz-o. Oferă-i vocea ta unică.
3. Începe să scrii postarea
Deci, acum că ai o idee despre aspectele pe care le vei urmări în articolul tău şi ai titlul care să le cuprindă, începe prin a scrie o introducere care conduce natural la ideile pe care intenţionezi să le dezvolţi. Scrie conform vocii tale obişnuite. Nu fi prea afectat de încercarea de a fi formal şi de a avea o gramatică perfectă, doar dacă, bineînţeles, scrii un eseu pentru şcoala ta. Pentru a-ţi face articolul să fie citit, doar fă-l colocvial şi agreabil. Asta determină şi numărul crescut al distribuirilor.
Şi cel mai important, fă-l să sune exact ca tine. Lasă oamenii să te cunoască prin intermediul articolelor tale.
Nu filtra sau edita scrisul decât atunci când termini de scris. Asta ar putea fi mai uşor de spus decât de făcut pentru că e posibil să fii tentat să reciteşti şi să editezi totul pe parcurs cu scopul de a termina mai repede, trebuie să continui să scrii, să laşi ceea ce e înăuntrul tău să iasă la suprafaţă fără opriri. Termină cu o concluzie care leagă totul.
Şi gata-un simplu plan pentru a crea articole într-o perioadă scurtă de timp. Când începi să urmezi acest plan, ar putea dura puţin mai mult de jumătate de oră, dar făcând asta constant, îţi creezi un ritm şi poţi ajunge chiar la 15 minute pe articol, vei produce informaţii de calitate pe care oamenii vor să le distribuie.
Sursa: www.stevenaitchison.co.uk/blog/how-to-write-a-viral-blog-post-within-30-minutes
Un articol de calitate trebuie sa fie unul unic, scris cu profesionalism ca sa te vada si google bine. Pe langa toate astea se poate folosii un plugin SEO pentru a informa despre corectia articolului.