Scrisul este una dintre cele mai dificile şi subapreciate activităţi de pe mapamond. Unele persoane scriu deoarece sunt scriitori profesionişti şi îşi câştigă existenţa din activitate, în timp ce alţii scriu pentru că li se cere acest lucru – fie în timpul studiilor, fie la muncă, când li se cere acest lucru. Mai există o categorie de oameni care scriu doar pentru că găsesc scrisul ca o formă de amuzament. Dar indiferent de domeniul tău de activitate, a-ţi dezvolta abilitatea de a scrie zilnic câte un text te poate ajuta foarte mult în orice întreprinzi.

Utilitatea Scrisului

Cel mai bun motiv pentru care să te apuci să scrii este faptul că este un obicei bun şi o abilitate pe care trebuie să o ai.

A reuşi să-ţi aşterni gândurile pe hârtie nu este un lucru mic, ci o caracteristică rară. De aceea ai nevoie de foarte mult antrenament şi exerciţii zilnice. O dată ce reuşeşti să-ţi dezvolţi obiceiul de a scrie zilnic, vei observa cât de mult te va ajuta să comunici cu cei din jur mult mai eficient.

Iată câţiva paşi care te pot ajuta să începi:

  1. Ia un caiet. Nu este important dacă este un caiet uzat, nou, făcut special pentru scris, sau pur şi simplu o agendă. Este important să fie ceva cu mai multe file
  2. Ia un pix sau un creion. Un pix este mai recomandat, deoarece nu vei putea şterge ce greşeşti
  3. Scrie

Da, ştiai întotdeauna paşii. Acum ce-ţi rămâne de făcut este să scrii!

Încredere în Tine

Când scrii zilnic, dezvolţi o mai mare încredere în tine. Chiar şi atunci când nu scrii despre tine, înveţi despre cum percepi lucrurile din jur sau care sunt viziunile tale pe anumite subiecte. Spre exemplu, ai putea să scrii despre un gând sau despre un vis, caz în care vei afla mai multe despre cum analizezi anumite lucruri. Sau ai putea scrie despre al Doilea Război Mondial şi munca de cercetare vei afla ce simţi despre evenimentele petrecute la acea vreme şi cum a afectat omenirea.

Este foarte fascinant să afli lucruri despre tine. În plus, după câteva săptămâni de scris zilnic, te poţi întoarce câteva file înapoi să vezi cum ai evoluat.

Ai putea face un brainstorming pentru a vedea despre ce ţi-ai dori să scrii înainte de a te apuca să scrii despre lucrurile care nu îţi plac. O dată ce te apuci să scrii, îţi vei descoperi abiltiatea de a-ţi croi un drum uşor pe orice temă.

Gândirea Critică

Un alt motiv pentru care este bine să-ţi dezvolţi un obicei de a scrie zilnic este că te va ajută la muncă, chiar dacă la serviciu nu ţi se cere să scrii! Prin scris îţi vei dezvolta abilitatea de a gândi critic te ajută să fii un orator mai bun, un gânditor mai bun, şi o persoană care ştie să facă lucrurile mai bine. Vei avea mai multe motive pentru a performa mai bine la locul de muncă.

O dată ce te-ai apucat să scrii despre sentimentele pe care le ai, te vei îndemna singur să te apuci să scrii iar despre ele, ziua următoare.

Obiectivul tău este să scrii zilnic despre lucrurile care te înconjoară: poate fi politică, pot fi lucruri personale, poate fi ceva legat de economie, ş.a.m.d. Provoacă-te ca în timpul acestui proces să ai o minte deschisă către cât mai multe subiecte şi mai mult ca sigur te vei redescoperi.

Limbaj

Un alt avantaj pe care o să-l ai exersând scrisul în fiecare zi este că vei fi forţat să înveţi mai multe despre limba română, cu sau fără voia ta.

Această „călătorie” în lumea scrisului te va ajuta să înveţi cuvinte noi, metafore, expresii şi multe altele. Te va ajuta să repeţi reguli de gramaticale, de ortografie ş.a.

La final, vei avea o adevărată trusă de limbaj, prin care te vei face sigur remarcat în conversaţiile de zi cu zi.

Învaţă cuvinte noi: ia o carte şi notează cuvintele ale căror definiţii nu le ştii sigur şi caută-le sensul, sau ia un dictionar şi citeşte câte-o pagina de cuvinte pe zi.

masina de scris

Scrie!

Cel mai bun sfat pe care îl poţi primi de la un scriitor profesionist este: scrie! În aproximativ o lună de când îţi dezvolţi abilitatea de a scrie zilnic vei descoperi unde te afli şi unde mai trebuie să îmbunătăţeşti ca să fii mai bun.

Categorii:
Warning: Attempt to read property "slug" on null in /home/zorin/public_html/wp-includes/taxonomy.php on line 4632
SCRIS

0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *