Prea multe pete pe touchscreen-ul (ecranul tactil) al smartphone-ului sau tabletei tale? Petele, amprentele, urmele de la cum am ţinut telefonul la ureche când am vorbit, de fard sau de machiaj sunt inevitabile! Curăţarea în mod regulat a telefonului mobil, tabletei sau touchscreen-ul playerului MP3 îi asigura dispozitivului tău mobil o longevitate. Află cum se curăţă corect aceste pete şi urme, fără a afecta în mod dăunător touchscreen-ul.

Potrivit wikihow.com, sunt două metode prin care ne putem curăţa touchscreen-ul fără să-l deteriorăm. Dacă ai folosit alte metode de întreţinere a ecranului tactil de la smartphone sau tabletă, ar fi recomandat să nu le mai foloseşti şi să te rezumi la cele două de mai jos.

Metoda 1: Foloseşte o cârpă din microfibră sau piele de căprioară

Aşa cum probabil v-aţi dat seama este vorba de celebra lavetă pentru şters ochelarii. Nu degeabă se spune despre cârpa din microfibră că nu zgârie ochelarii, ideea este să nu-ţi zgârie nici ţie touchscreen-ul.

Pasul 1. Achiziţionează o cârpă din microfibră

11

O cârpă din microfibră găseşti sigur la aproape orice hypermarket, uneori e posibil chiar să primeşti una la tabletă sau smartphone din partea firmei producătoare şi este recomandat să o foloseşti pe aceea. Evident, dacă ai deja una la ochelari o poţi folosi la curăţarea ecranului tactil, nu este nicio problemă dacă cureţi şi ochelarii şi telefonul cu ea.

Costul unei cârpe din microfibră nu este foarte mare, variază între 5 – 10 lei. Ar putea creşte dacă vorbim de piele de căprioară, dar asta este altă poveste. Este de la sine înţeles că preţul este relevant pentru calitatea materialului, deci nu vă zgârciţi, mai ales dacă ţineţi la smartphone sau tabletă.

Pasul 2. Închide dispozitivul înainte să te apuci să-l cureţi

12

De obicei, este mai uşor să cureţi telefonul sau tableta când dispozitivul este închis. Evident, dacă aparatul este pornit, ecranul tactil s-ar putea să dea comenzi singur şi să te trezeşti că apelezi din greşeală oameni sau activezi diverse funcţii pe care apoi tot tu vei pierde timp să le dezactivezi. Deci, închide-l.

Pasul 3. Şterge touchscreen-ul cu mişcări circulare

13

Ca să-ţi îngrijeşti ecranul corect, după ce ţi-ai trecut telefonul sau tableta printr-o primă mână de curăţire, şterge-ţi, folosind cârpa din microfibră, dispozitivul cu mişcări circulare.

Pasul 4. Doar dacă este nevoie: umezeşte o cârpă de bumbac sau un colţ de cămaşă şi continuă mişcările circulare

14

Uneori nu e necesar chiar să înmoi cârpa sau capătul de la cămaşă, ci doar să suflaţi un pic pe ecran pentru a face condens şi să folosiţi această umezeală pentru a curăţa.

E bine să citiţi instrucţiunile cârpei din microfibră pe care o foloseşti: unele necesită să fie umede înainte de utilizare. Dacă acesta este cazul, săriţi peste acest pas şi urmaţi instrucţiunile.

În cazul în care o cârpă necesită umezire, cel mai bine este să folosiţi apă distilată sau un detergent / lichid special conceput pentru curăţarea ecranelor tactile.

Pasul 5. Periaţi încă un pic cu cârpa din microfibră pentru a termina

15

Ţine minte că nu trebuie şi nu este necesar să freci touchscreen-ul încontinuu. Acest proces n-ar trebui să dureze mai mult de câteva zeci de secunde. Dacă au rămas zone umede pe touchscreen, lasă-le să se usuce singure la aer.

Şi încă un lucru! Mare grijă să nu apeşi prea tare când cureţi ecranul tactil, adică nu pune presiune mare pe touchscreen când îl cureţi.

Pasul 6. Spală cârpa din microfibră

16

Pentru a spăla cârpa din microfibră foloseşte apă caldă cu puţin săpun. Apa caldă ajută la deschiderea fibrelor şi permite în acest mod eliberarea murdăriei care s-a adunat pe cârpă. Frecaţi cârpa uşor în timp ce o înmuiaţi în apa călduţă cu săpun, dar nu o ţineţi prea mult în apă deoarece s-ar putea deteriora. După înmuiere, lăsaţi cârpa la aer să se usuce, nu o stoarceţi. Nu stergeţi alt ecran tactil cu cârpa până când nu se usucă.

Metoda 2: Foloseşte gel dezinfectant pe bază de alcool

Pasul 1. Cumpără niste gel pe bază de alcool, cunoscut de asemenea ca gel dezinfectant pentru igiena mâinilor

21

Pasul 2. Ia un serveţel de bucătarie / prosop de hârtie

22

Pasul 3. Pune puţin gel dezinfectant pe prosopul de hârtie

23

Pasul 4. Curăţă şi sterge touchscreen-ul telefonului şi tabletei cu mişcari circulare

24

Pasul 5. DOAR DACĂ E NECESAR: Folosiţi o cârpă curată din microfibră pentru a îndepărta petele care au rămas, dar nu ar trebui să mai rămână vreo pată pe ecran

25


2 comentarii

Edy · august 23, 2016 la 4:45 pm

Pe telefon am folost ceara de masina( nu pe ecran) si nu se mai pune praful asa pe el

Ion · septembrie 14, 2016 la 8:46 am

Tehnologia trebuie facuta sa reziste frate. Cumparasem niste sisteme de control de la Rfidshop.ro si nu am avut treaba deloc. Fel si fel de produse

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *