Deci, ai o idee bună.

Minunat!

Dar dacă vrei ca acea idee să devină realitate, asta nu e tot ce ai nevoie pentru a reuși.

Fie că ai de gând să o faci sau nu, depinde numai de inteligența ta sau de ideile bune. De fapt, asta este doar vârful aisbergului.

Restul de 90% este starea ta de spirit, tăria ta de character, și comunicarea cu ceilalți. Oamenii de success cunosc asta – și de aceea nu-I vei auzi niciodată spunând niciuna dintre aceste expresii.

 1. „Este imposibil!”

Doar dacă vorbești despre porci care zboară (și hei, cine stie ce stiință va veni cu neîncrezători!), nu e nimic imposibil. De fapt, poți face orice punându-ți mintea la contribuție, cu suficientă determinare și efort. Uneori este nevoie doar de o nouă perspectivă.

Dar pretinzând că ceva este imposibil atunci când este posibil îți limitezi propriul potențial de success.

 1. „Pot s-o fac de unul singur!”

Poți să faci tot ce îți propui, dar uneori ai nevoie și de ajutorul celorlalți. Lucrul în echipă este esențialcu anumite sarcini; sau uneori ai nevoie de ajutorul celorlalți pentru a reuși. Numai oamenii fără succes cred că pot face totul singuri 100% din timp.

 1. „Asta nu mi se va întâmpla mie!”

Să presupunem că dorești să aplici pentru job-ul visurilor tale. Dar alte 100 de persoane din țară au aplicat și doar o singură persoană poate obține postul. Într-o situație ca asta, această expresie este mortală.

Numai oamenii fără succes spun acest lucru pentru că este o expresie care raționalizează, făcând referire la visele și obiectivele tale. O singură persoană va primi slujba. De ce nu tu?

 1. „Jane este cu mult înaintea mea în viață”

Aceasta este o expresie care plutește în capul multora, inclusiv eu. E greu să vezi oemenii din jurul tău care par să aibă totul impreună, atunci când tu nu ești nici măcar sigur de drumul pe care să-l alegi.

Oamenii de succes stiu că acest lucru nu are de a face cu valoarea lor. Mai degrabă, este vorba despre stagiul în care te aflii în timpul vieții. Oamenii de succes îi folosesc pe cei care sunt mai buni ca ei ca inspirație care îi motivează – nu ca un mod de comparație.

Acești oameni sunt într-un stadiu diferit de tine sau poate pe o cu totul altă cale decât tine. Nu compara capitotul tău, capitotul 2, cu capitotul altcuiva, capitotul 9.

 1. „Am o problemă cu asta!”

Uneori, vor apărea obstacole; un membru din echipă va avea nevoie de câteva zile pentru a se odihni sau afacerea la care lucrați va dura mai mult decât te-ai așteptat pentru a termina această sarcină. Deși este important să te gândești la binele tău, este de asemenea important să fii flexibil. Să te enervezi când lucrurile nu merg exact cum ai plănuit te seacă de energie și pe tine și pe oamenii cu care lucrezi.

 1. „Nu uita detaliile”

Când o artistă pictează un model, nu începe întreaga picture axându-se obsesiv asupra unghiilor. Ea face o schiță a întregului corp mai întâi, apoi incepe să o facă puțin mai realist și apoi, la final, se preocupă de micile detalii.

Când un concept este mai mare decât viața însăși, te preocupi de toate micile detalii, va parea copleșitor pentru colegii tăi de echipă – și vei părea pretențios.

 1. „Îmi place ideea mea”

S-ar putea să fii venit cu o idee grozavă, dar altcineva ar putea avea o idee de adăugat la ea care să o facă incredibil de excelentă. Pe de altă parte, este posibil să ai o idee bună, dar o parte din această idee să nu funcționeze și o încetinește. Este important să fii deschis la minte.

 1. „Nu am nevoie de recomandarea ta”

Ba da, ai nevoie. Întotdeauna ai nevoie de o recomandare. Doar oamenii care nu au succes susțin că nu au nevoie de sfat și critică constructivă. De ce? Pentru că cei care au succes știu că nu sunt perfecți și astfel ei valorifică opiniile celorlalți care pot vedea un defect sau o gaură în planul lor.

 1. „Deja știu asta”

Cineva încercă să te ajute cu o informație pe care deja o știi sau deja ai remarcat-o. Ce bine va face această ciudată ruptură cu adevărat? Aceasta este o afirmație care afectează moralul echipei. Niciodată nu a fost constructivă.

Oamenii de succes știu asta și o evită cu orice preț. Ceva ce ar putea spune în schimb este un simplu „Da, mulțumesc”. Nu vrei să sperii pe nimeni întru-cât nu vei mai primi critica constuctivă de care ai nevoie.

 1. „Lasă-mă să-mi verific programul”

Lasă-mă să încep prin a spune că nu trebuie să te suprasoliciți. Nu spun că ar trebui să accepți tot ce îți iese în cale.

În schimb, spun că această afirmație face să pară că nu ai timp pentru cineva. Dacă cineva trebuie să se întâlnească cu tine sau încercă să tea jute, rostind aceasta frază îi va face să se simtă neimportanți și că nu le respecți timpul – doar încerci să le faci loc în programul tău deja încărcat.

Un răspuns mai bun ar putea fi „Da, ar fi grozav! Lasă-mă să găsesc ziua perfecta în care pot face asta și te voi contacta”. Pozitivitatea este cheia.

 1. „Trebuie să te înșeli în privința asta”

Aceasta este o afirmație pe care oamenii de succes încearcă să o evite întotdeauna. Nu numai că înlături punctul de vedere al cuiva, dar faci asta imediat fără măcar să analizezi problemele. Știi ce se spune despre presupuneri!

Această persoană a venit la tine și ți-a dat sfatul acesta. Poate că au dreptate – și chiar dacă nu au, doar încercau să te ajute. Un raspuns mai potrivit ar fi :„O să mă gândesc la asta – mulțumesc că mi-ai zis. ”

 1. „Nu pot”

Din nou, asta nu înseamnă că ar trebui să fii de acord cu orice. Ești doar un om.

Totuși, aceasta este o afirmație care ar trebui ștearsă din vocabularul tău când încerci să-ți îndeplinești un vis. Este la fel ca „este imposibil”– exceptând faptul că îl folosești cu referință direct la tine. Dacă nu crezi că poți, de c ear trebui să creadă ceilalți?

Pur și simplu spunând „Nu pot„distruge o întreagă lume de posibilități. Dacă este ceva cu adevărat important care te va face să ai succes, da, poți. Dacă nu, spune „E ceva la care ne vom gandi mai târziu. „

 1. „Nimeni nu îmi poate vedea munca până nu este terminată”

Ca scriitor, dacă cineva mă roagă să-mi vadă munca, fraza asta îmi stă pe vârful limbii – dar pentru moment, mă abțin. Dacă ai o idee bună, minunat. Dar imediat ce începi să lucrezi la asta este important să îi lași pe cei în care ai încredere să vadă.

Cu toate acestea, o cu totul nouă perspectivă este importantă pentru că ei ar putea vedea o lipsă în planul tău pe care tu nu o vezi, una care face tot ce ai făcut după, nul și vid.

 1. „Nu am timp să mă relaxez”

Știai că lui Bill Gates îi place să joace golf? Warren Buffet joacă ukulele. Meryl Streep potrece foarte mult din timpul său liber împletind. Leslie Knope își face timp să mănânce vafe.

Viața poate părea stresantă, dar oamenii de succes știu că este esential să îți acorzi timp să faci o activitate care nu are nimic de a face cu scopurile tale. Este important să îți încarci bateriile și să îți lași mintea să se relaxeze din când în când, deci nu trebuie să te epuizezi.

 1. „Nu este correct

Doar oamenii fără succes folosesc această expresie. Nu numai că această expresie se concentrează pe partea negative, dar atribuie orice nereușită sau încercări eșuate surselor exterioare – destinului.

Nu este despre ce este corect și ce nu. Și oamenii de succes știu că uneori lucrurile nu merg așa cum s-au gândit că or să meargă. Dar merg mai departe și încearcă în continuare, în timp ce oamenii fără succes renunță și se îmbufnează.

Toată lumea eșuează. Dar tu eșuezi cu adevărat dacă nu te ridici și încerci din nou.

Sursa:www. lifehack. org/articles/productivity/15-phrases-unsuccessful-people-always-use-that-you-need-avoid. html

 


0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *