Unii oameni se gândesc la „a fi singur” ca la un lucru rău. Acest lucru înseamnă că fie ești anti-social, fie nedorit, niciunul dintre aceste lucruri nu poziție favorabilă.

Dar, de fapt, a fi singur nu este neapărat un lucru rău pentru că există câteva beneficii care apar odată ce înveți să îmbrățișezi singurătatea.

 

Nu pledez să ca să te comporți ca Tom Hanks în Cast Away pentru că nimeni nu poate nega toate beneficiile și bucuriile care vin o dată cu împlinirea relațiilor cu alți oameni.

Dar spun că odată ce înveți să te bucuri de singurătate, ești pe cale să te maturizezi.

Mai jos sunt 10 lucruri uimitoare care se vor întâmpla în viața ta atunci când o să începi să te bucuri de singurătate.

O să poți să-ți încarci bateriile.

De multe ori când suntem înconjurați de alți oameni , cheltuim multă energie. Încercând să îi menții pe alții fericiți, să îi faci să râdă, să le calmezi ego-ul, să le citești sentimentele și toate celelalte rigori care vin împreună cu interacțiunea regulată.

Poate fi ca o eliberare mentală dacă te conectezi cu alți oameni. Puțin timp petrecut singur îți permite să îți încarci bateriile și să iei o pauză, emoțională și mentală, de la locul de muncă, de la interacțiunea constantă.

Vei reflecta mai des.

Viața ta este întotdeauna în mișcare într-un ritm rapid și nebun. Deci, rapid, de fapt, este probabil rar când ai un moment singur pentru a sta și a reflecta asupra vieții tale.

Fiind singur îți oferă oportunitatea perfectă pentru o reflecție asupra propriei persoane. Din moment ce nu petreci prea mult timp procesând gândurile și sentimentele celorlalți, este timpul potrivit să îți schimbi concentrarea spre interior.

Singurătatea oferă mediul perfect pentru reflecție.

Vei fii conectat cu emoțiile tale.

Din nou, când ești înconjurat de alți oameni tot timpul, încerci în mod constant să descoperi și să satisfaci emoțiile celorlalte persoane. Atât de mult încât , poți ajunge să nu mai fii în contact cu tine.

Când începi să de bucuri de singurătate, vei avea o perspectivă mai largă asupra propriilor emoții. Vei crea o înțelegere mai profundă cu ceea ce te face fericit, cu ce te supără și cu ce te întristează.

Cu această cunoaștere, este apoi mai ușor să-ți controlezi emoțiile. Dar totul începe prin a înțelege cum te simți și ce vine de la puțină singurătate.

Vei începe să faci lucruri care să-ți placă.

Cânde ești în mod constant în compania altor persoane, faci întotdeauna compromisuri cu scopul de a gasi soluții pentru ca întregul grup să se bucure. Și , din păcate, lucrurile pe care le vrei cel mai mult, nu pot corespunde întotdeauna cu ceea ce vrea grupul.

Astfel este mai ușor să te bucuri de a fi singur odată ce realizezi că acest lucru îți dă mai multă libertate pentru a face lucrurile pe care ți le dorești de fapt.

Vei deveni mai productiv.

Fiind în compania altor persoane poate fi amuzant și distractiv, dar poate afecta de asemenea progresul tău. Există momente când compania altor oameni acționează, nici mai mult , nici mai puțin, ca o distragere de la a-ți termina treaba.

Timpul petrecut singur poate fi cel mai productiv timp din viața ta – cel mai mult pentru că sunt mai puține distrageri și poți să îți pui capul la contribuție și să te apuci de muncă.

O să te bucuri de relații chiar mai mult.

Când îți petreci timpul singur în mod regulat și , eventual, începi să te bucuri de singurătate, vei începe să te bucuri de relațiile cu ceilalți chiar mai mult.

Și se va întâmpla așa pentru că timpul petrecut singur îți oferă o mai mare apreciere asupra propriei persoane.

Dar, de asemenea, să apreciezi toate lucrurile care vin din relațiile cu alți oameni, multe la care ai fost neatent înainte.

Te vei simți mai important.

Odată ce ești fericit singur, te vei simți mult mai încrezător în capacitatea ta de a fi singur. Și acest lucru duce în mod natural la a te simții mai independent.

Nu vei mai simți acea anxietate sau dorința arzătoare de companie, odată ce înveți să te bucuri de singurătate. Nu vei simții nevoia de a interacționa în mod constant cu alți oameni sau anxietatea sociată cu căutarea și privirea propriei persoane, nu a altcuiva.

Vei lua o pauză de la încercarea constantă de a-i face pe ceilalți fericiți.

Viața este plină de relații , iar multe relații țin doar atunci când ambele persoane sunt fericite. Și acest lucru se poate transforma într-un lucru inutil care depinde de persoana cu care ai relația. Acum, acest lucru nu se aplică numai relațiilor personale, ci oricărei relații.

Odată ce ești singur, fericirea singurei persoane de care trebuie să te îngrijorezi în acel moment este chiar a ta. Poți să te consideri ca fiind lucrul ce te face fericit, dar este posibil să superi pe cineva.

Nu va trebui să-ți ceri scuze pentru nimic.

Când începi să te bucuri de singurătate, vei realiza foare repede că solitudinea înseamnă să nu-ți ceri scuze pentru ceva ce ai facut. Des, facem lucruri care în final supăra celelalte persoane sau rănesc sentimentele celorlalți și apoi trebuie să-ți ceri iertare.

Dar atunci când ești singur, nu trebuie să-ți ceri iertare pentru nimic. Și acest lucru elimină presiunea din majoritatea situațiilor. Te poți opri din a-ți controla vorbele sau faptele pentru ca cineva să nu se simtă ofensat sau trist și nervos.

Vei înceta să mai cauți aprobare.

Cel mai des simțim nevoia de a primi acel OK de la prieteni și familie înainte de a face o acțiune. În mod constant cerem celorlalți sfaturi în legătură cu ce ar trebui să facem mai departe.

De sigur, sunt momente în care este indicat să ceri un sfat, dar nu de-a dreptul necesar. Dar sunt de asemenea momente când suntem într-adevăr capabili să ne descurccăm singuri, fiind însă în căutarea unul răspuns de la ceilalți.

Când începi să petreci cât mai mult timp singur, vei învăța să ai încredere în propriile instincte și să iei decizii fără aprobare din trei părți.


0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *