Cei mai productivi oameni au cu siguranţe obiceiuri specifice pe care le integrează în rutina lor zilnică pentru a avea succes. Ei înţeleg că succesul începe şi se sfârşeşte cu sănătatea lor mentală şi fizică, care este în interdependeţă cu obiceiurile lor dinainte să se bage în pat, la somn.

Aşa că iată 10 lucruri pe care oamenii super productivi şi de succes le fac înainte să se pună la dormit şi care le aduce mult mai mulţi bani decât restul oamenilor.

1. Îşi analizează ziua

Steve Jobs unul dintre oamenii care şi-a trăit viaţa clipă cu clipă a explicat extraordinar că „a fi cel mai bogat om din cimitir” nu are nicio relevanţă pentru el. Ci „a merge noaptea la somn spunând că a făcut ceva minunat, aceasta contează”.

Toţi oamenii de succes şi bogaţi, înainte să meargă la somn, se gândesc dacă ceea ce ei fac dă un sens vieţii. La sfârşitul fiecărei zilei, ei se gândesc la cum au contribuit la bunăstărea lumii şi dacă în ansamblu şi-au atins viziunea pe care o au asupra vieţii. Deci, ei fac planuri să-şi evalueze şi analizeze progresul şi îşi consemnează în jurnal ca să aducă un plus în tot ceea ce realizează.

Aşa că de azi, înainte sa te bagi la somn, analizează-ţi ziua. Te va ajuta să clarfici ce vrei şi să te motivezi în aşa fel încât să obţii rezultatele pe care le doreşti.

2. Pun pe hârtie ceea ce gândesc

Oameni super productivi şi de succes îşi scriu gândurile, senzaţiile, sentimentele şi emoţiile. Ei încearcă să analizeze când şi de ce au mers lucruri bine sau mai puţin bine. Ei scriu ca să-şi îmbunătăţească abilităţile de comunicare şi de gândire ca să fie un lider mai bun. Astfel, prin a scrie într-un jurnal sau un caiet s-ar putea să te ajută să ai mintea mai limpede, să ai o gândire mai bună şi să scapi de gândirea negativă. Jurnalul s-a rputea să-ţi arate lucruri pe care nu le-ai prea observat în legătură cu tine.

Dacă ţi se pare copilăresc, află că oameni precum Theodore Roosevelt, Thomas Jefferson, Charles Darwin, Benjamin Franklin, Andrew Carnegie, Ralph Waldo Emerson sau Winston Churchill au avut un jurnal, aşa că tu de ce n-ai ţine unul?

3. Citesc cărţi

Aceasta e dovada că cititorii sunt mari lideri. Bill Gates, miliardul în dolari care a construit Microsoft, este un cititor avid. În fiecare noapte, înainte de culcare, acesta citeşte aproximativ o oră din cărţi, ce vizează subiecte diferite.

Foarte mulţi oameni de succes din lume sunt mari cititori. Ei citesc cel puţin 10-20 de minute înainte să se bage la somn în fiecare zi şi învaţă din ceea ce alţii au de spus. Îşi creează un know-how pentru a fi mai bine pregătiţi. Astfel le va fi mai uşor să-şi motiveze echipa şi să construiască afaceri de milioane de euro.

Încă un lucru benefic pe care îl ai dacă citeşti cărţi în fiecare noapte este faptul că cititul îmbunătăţeşte sănătatea creierului tău.

4. Îşi plănuiesc priorităţile pentru dimineaţă

Cu atât de multe lucruri ce se întâmplă zilnic poate fi foarte uşor să-ţi pierzi concentrarea pe ceea ce încerci să obţii. De aceea, înainte să se bagi în pat, la somn, oamenii productivi analizează orarul de ziua următoare şi plănuiesc acţiunile pe care le vor înteprinde dimineaţa.

Ei fac o listă cu toate lucruri pe care le au de făcut şi apoi îşi sublinează priorităţile. Acest lucru le permite să intre în ziua următoare de muncă pregătiţi, cu multă încredere în sine şi mai puţin stresaţi.

Adaugă acest sfat care îţi poate schimba viaţa în rutina ta zilnică şi nu vei regreta. Scrie top 3 sau 5 sarcini importante pe care le ai de făcut ziua următoare. Dacă nu vrei să faci acest lucru, e important să faci acest lucru în fiecare dimineaţă. Şi nu uita, fiecare minut în plănuire scuteşte 10 minute de execuţie a respectivei sarcini.

5. Petrec timp cu familia

Trebuie să petreci timp cu familia ca să fii conectat la viaţă şi să rămâi conectat. Viaţa este agitată, şi indiferent ce faci ca antreprenor sau ca angajat, întotdeauna simţi de parcă ar mai fi un milion de lucruri de făcut, iar timpul este împotriva ta.

Dar e foarte important să-ţi tratezi familia ca o prioritate şi să petreci timp preţios alături de ea. Aşa că vorbeşte cu copiii tăi, cu fraţii sau părinţii tăi. Opreşte televizorul, mănâncă cu familia ta, vorbeşte cu familia ta şi vezi ce mai face. Te va ajuta mult să ştii ce se întâmplă cu cei mai importanţi oameni din jurul tău şi vor deveni un sprijin moral pentru tine.

6. Îşi fac treaba bine

Oamenii super productivi îşi folosesc abilităţile, talentele, energia şi cunosţinţele la maximum posibil. Ei fac lucrurile pe care le au de făcut foarte bine, nu doar cum se fac aceste lucruri. Ei sunt pregătiţi să muncească din greu şi se angajează să facă treaba bine la sfârşitul zilei.

Exista o vorbă care spune „nu lăsa pe mâine ce poţi face azi”. Adică oamenii de succes îşi termină treaba pe care o au atunci când trebuie şi o finalizează mai bine ca oricine. Ei nu se pun la somn până când nu fac tot ce este necesar ca sarcina să fie îndeplinită. Toţi avem 24 de ore pe zi pentru somn, munca, familie şi distracţie, aşa că trebuie înghesuite eficient.

7. Se deconectează de la lumea digitală

Televizorul, tableta, computerul sau telefonul nu te vor lăsa niciodată să-ţi trăieşti viaţa. Oamenii productivi nu-şi lasă viaţa în mâna tehnologiei, ci o folosesc doar când este necesar.

Înainte de culcare, pune telefonul în altă camera, închide televizorul şi stai singur. Această linişte îţi va aduce mai multă energie şi îţi va îmbunătăţii starea de sănătate în general. Mai mult, dacă vei practica această metodă şi pe timpul zilei, vei găsi timp să faci şi activităţile care îţi fac placere.

8. Le place să se plimbe

Nu ai cum să faci o plimbare pe plajă, să ieşi pe terasa unei cabane la munte sau să înoţi într-o apă pură şi cristalină, dar ai putea să ieşi la o plimbare în parc, seara de dinainte de culcare. Dacă ai un parc sau o grădină, profită măcar 15 minute înainte de somn să stai la aer. Te va relaxa şi îţi va da un somn mai bun. În plus, natura o să te calmeze şi o să-ţi limpezească gândurile.

9. Meditează

Meditaţia te poate ajuta foarte mult pentru a te înţelege şi a înţelege ce s-a întâmplat de-a lungul zilei. Meditaţia o poţi practica dimineaţa sau înainte de culcare pentru beneficiile pe care le poate oferi.

Mintea noastră se relaxează şi sunt mai receptivi la idei şi reuşim să ne concentrăm mai uşor pe sarcini mai grele.

Păstrează 10 minute în fiecare zi înainte de somn să meditezi ca gândurile tale să curgă natural. Ziua următoare vei fi mai energic şi mai productiv.

10. Îşi imaginează viitorul

Mulţi oameni de succes îşi păstrează câteva minute înainte să se bage în pat pentru a se concentra la viitor şi la ce se va întâmpla cu proiectele la care ei lucrează.

Dacă te gândeşti ce vrei de la viaţă, vei obţine mai multă claritate şi putere să depăşeşti obstacolele. Aşa că petrece câteva nopţi şi vizualizează succesul pe care o să-l ai ziua următoare. Acest lucru te va motiva să faci tot ce este posibil deoarece ai procesat acest lucru ochiul minţii.

Aceste 10 obiceiuri ale persoanelor de succes te pot ajuta şi pe tine să devii mai productiv. Cu siguranţă că pot fi şi altele… Dacă îţi trece vreunul prin cap, aştept să-mi zici la rubrica de comentarii de mai jos.


0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *