Te-ai săturat să te trezeşti dimineaţa obosit şi ameţit?

Uite 15 sfaturi pentru a transforma haosul de dimineaţa într-o oază de calm.

Pregăteşte micul dejun cu o noapte înainte

Spală şi taie fructele, lasă cerealele la înmuiat, prepară un bol de cereale calde sau pur şi simplu pregăteşte măsurile pentru dimineaţă. În acelaşi mod, îţi poţi pregăti locul unde vei lua micul dejun cu bolul, cana preferată, linguri şi ce crezi că mai este nevoie.

Întinde-ţi hainele în avans

Scoate cu o seară înainte toate hainele de care ai nevoie pentru ziua următoare de sus până jos (tricou, cămaşă, pantaloni, etc), incluzând şi pantofi, şosete, sau accesorii.

Dacă dimineaţa ţi-ai stabilit o rutină pentru alergat sau exerciţii fizice, fă la fel şi cu hainele de antrenament.

În acest fel, n-o să fii îngrijorat că nu ştii cu ce să te îmbraci.

Evită să apeşi butonul SNOOZE (AMÂNĂ) la ceasul deşteptător / telefon

A te trezi după ce ai apăsat de câteva ori butonul SNOOZE îţi garantează haos la trezire şi o dimineaţă nu foarte plăcută. Aşa că imediat ce auzi alarma, dă-te jos din pat.

Dacă ai o problema cu voinţa de trezire, pune ceasul sau telefonul într-o altă parte a camerei pentru a te face să cobori din pat să o opreşti.

Lasă soarele să intre în cameră

Poticnirea în întuneric nu ajută la nimeni. Trage jaluzelele şi draperiile, şi trezeşte-te cu lumina sfioasă a soarelui în toată casa. Te vei simţi mult mai bine şi vei avea cu adevărat o dimineaţă bună pentru spiritul tău, dar şi pentru sănătatea ta.

Fă ordine pe raftul din baie

Ai prea multe lucruri pe etajerele din baie? Nu este un lucru bun pentru o privelişte matinală.

Aranjează şi simplifică lucrurile dezordonate din baie, şi îţi vei acorda un spaţiu necesar şi plăcut.

Porneşte muzica

Nu doar că muzica te trezeşte şi te pune într-o dispoziţie bună, dar muzica poate fi şi un instrument pentru manageria timpului. Dacă ai un album preferat sau un playlist favorit, te va ajuta foarte mult să ştii cât este ceasul fără să te uiţi la el. Spre exemplu, când se ajunge la piesa ştii că trebuie să te apuci să te schimbi şi aşa mai departe.

Fii creativ şi porneşte difuzoarelor.

Fă-ţi un orar la baie

Ştii deja că dacă locuieşti cu mai multe persoane într-o casă cu o singură baie, timpul petrecut de fiecare la baie devine, oarecum, o problemă.

Păstrează lucrurile simple şi stabiliţi un orar orientativ pentru baie: cine merge primul, al doilea, etc.

Chiar dacă nu respecţi cu stricteţe orarul, toată lumea nu va avea proteste că abuzezi de timp.

Aşteaptă până faci un duş, te schimbi şi te îngrijeşti până când îţi deschizi telefonul

Fă o baie, schimbă-te şi îngrijeşte-te până când îţi porneşti telefonul mobil.

Vei fi mult mai pregătit pentru ziua respectivă dacă laşi smartphone-ul închis până când termini cu ce ai de făcut prioritar.

Savurează un mic dejun fără distragerea atenţiei

Aşează-te şi mănâncă liniştit fără să ai televizorul deschis, radioul sau muzica. Nu e indiciat nici să citim ziare sau reviste. Pur şi simplu, e bine să savurezi micul dejun fără să fii distras.

Pregăteşte-ţi doza de pastile şi vitamine în avans

Pune-ţi pastilele şi vitaminele în doze mici, sortate pe fiecare zi a săptămânii. Făcând acest lucru săptămânal, te scuteşte de timpul pierdut cu deschiderea fiecărei cutii sau borcan de pastile şi de număratul lor.

Puneţi prânzul la pachet

Ce rămâne de la cina poate fi un prânz delicios. Fă-ţi un pachet pentru a doua zi cu ce îţi rămâne de la cină, înainte să stai să te gândeşti ce pachet îţi vei face de dimineaţă pentru prânz.

Sortează-ţi hainele cu anotimpul sau sezonul

Lupta cu hainele din toate sezoanele poate fi dificilă când trebuie să cauţi ce să porţi. De aceea, ia-ţi toate hainele, şi păstrează doar pe cele pe care le poţi purta pentru anotimpul în care te afli.

Acelaşi lucru se aplică şi hainelor sportive pentru antrenament şi, desigur, pantofi.

Rucsacul, ghiozdanele şi poşetele în acelaşi loc

Fă-ţi un loc special de unde să-ţi iei sau să-ţi pui genţile. Poate fi un raft sau un coş. Astfel, vei ştii imediat unde să găseşti ce cauţi.

Fă-ţi o zonă gata pentru orice fel de vreme pe hol

Nimeni nu caută o umbrelă când afară bate puternic soarele. Dar ce ne facem când plouă şi căutăm o umbrelă foarte mult şi, uneori, nu găsim în timp util.

Rezervă pe hol un spaţiu special pentru diverse accesorii pentru diferite condiţii meteo: umbrelă, ghete, pălărie, eşarfă, etc.

Fă-ţi o listă cu obiectele de care ai nevoie zilnic

Nu mai alerga prin toată camera după ce ai nevoie în fiecare zi. Fă-ţi o listă de control cu obiectele de care ai nevoie în fiecare zi (chei, portofel, telefon, etc.)

Îţi poţi pune lista pe smartphone, computer sau chiar lipeşte o listă pe uşă, ca să fie la îndemână.


0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *