Foarte mulţi oameni au visuri mari: vor să-şi deschidă propria afacere care să prospere, ajungând, astfel, bogaţi.

Majoritatea dintre cei care se visează bogaţi au diverse idei de afaceri, magazine, sau servicii ce pot genera bani. Mulţi, însă, nu ajung să-şi pună ideile în practică. Capitalul iniţial este o primă problemă cu care aceştia se confruntă. De aceea, în general, oamenii preferă să nu-şi piardă locul de muncă, considerându-l o garanţie pentru siguranţa sa financiară şi o metodă de a economisi bani pentru o viitoare afacere.

Acesta este principalul motiv pentru care aceşti oameni nu sunt bogaţi: nu-şi asumă riscul. Nu-şi asumă riscul de a fi propriul lor şef şi de a-şi pune banii să lucreze pentru ei şi nu să lucreze ei pentru bani.

Există numeroase exemple de oameni curajoşi în jurul nostru.

Bill Gates a renunţat la Harvard să-şi construiască o afacere în parteneriat cu un prieten. De aici, toată lumea ştie ce s-a întâmplat: a devenit cel mai bogat, influent şi de succes om din întreaga lume. Totul a pornit de la un risc: a renunţat la una dintre cele mai bune universităţi din lume să pornească o afacere, şi iată cât de mult a amortizat!

Romanciera Amanda Hocking scria în timpul liber cărţi, având 17 cărţi complete până în 2010, când avea 26 de ani. În loc să le lase de izbelişte pe computer, aceasta a început să le publice individual sub formă de eBook (carte digitală). În doar un an, a vândut peste un milion de copii din 9 cărţi (aproape 9000 de cărţi pe zi), strângând aproximativ 2.000.000 de dolari. A reuşit să facă acest lucru ca autor independent, care-şi publica singur cărţile. Acest lucru a atras atenţia a mai multor edituri, iar Amanda a semnat un contract cu una mare în aproape un an. Toate aceste lucruri s-au întâmplat pentru că a existat curaj şi pentru că a riscat cu propriile lucrări. O poveste care chiar inspiră.

1. Devii prea comfortabil pentru a-ţi asuma riscul

Principala problemă pe care o întâlnesc este faptul că oamenii câştigă îndeajuns. Ce înseamnă acest lucru? Ei, bine, cât să plăteşti facturile şi să îţi mai rămână de mancare, distracţie şi poate activităţi culturale. Acest lucru înseamnă că îţi mai rămâne foarte puţin de economisit la sfârşitul lunii. Aceasta este zona de comfort.

Înseamnă că necesită foarte multă muncă şi efort ca să ieşi din această zonă. Imaginează-ţi că dacă ţi-ai pierde locul de muncă probabil al declanşa o reacţie care să te facă să pui bazele propriei afaceri pentru a avea bani şi pentru a-ţi îndeplini visul.

Aşa că fă ceva ce să-ţi clatine zona de comfort, pentru a vedea cum o mică schimbare îţi poate schimba cu adevărat întreaga perspectivă.

2. Construieşti averea altcuiva

Când lucrezi pentru altcineva, îl ajuţi pe şeful tău. Este OK totuşi dacă vrei doar să treci prin viaţă câştigându-ţi doar minimul necesar, însă dacă vrei să fii bogat, ar putea fi un chin.

Petreci aproximativ 40 de ore pe săptămână concentrându-te pe altcineva. Deci, cum rămâne cu tine şi cu ce vrei tu? Imaginează-ţi 40 de ore de muncă pentru ce vrei tu şi pentru tine. Este foarte mult timp, aşa-i?

Imediat ce eşti pregătit pentru a-ţi croi o carieră de succes doar pentru tine, vei avea 40 de ore săptămânal pentru tine şi averea ta.

Tot ce investeşti în tine şi în afacerea ta, se va întoarce multiplicat.

Banii cheltuiți pentru afacere pot fi deduşi din impozitele tale, dar orice venit va fi numai al tău!

3. Timpul este mai valoros decât banii

Banii îi poţi economisi, poţi câştiga mai mulţi. Timpul însă este trecător. Nu o să poţi face ceva pentru timpul pe care l-ai pierdut. Şi deja am menţionat, când lucrezi pentru altcineva, îi oferi practic timpul tău.

Când lucrezi pentru altcineva, deşi pe contract ai, să spunem 40 de ore, timpul tău este dictat de locul de muncă. Nu vei avea niciodată cum să-ţi termini munca de acasă până la prânz, dacă la 9 trebuie să fii la serviciu. Să nu mai menţionăm faptul că timpul se scurge şi când pleci de acasă, şi când te întorci. Practic, e posibil ca salariu tău să fie pentru 40 de ore, dar tu să consumi mult mai mult timp.

Dacă devii antreprenor, nu vei avea mai mult ca sigur mai puţin timp de muncă. Ba chiar, posibil sa lucrezi mai mult. Însă vei fi şeful propriului timp.

4. Eşti concentrat să economiseşti inutil

A economisi este util şi important, dar economisind bani nu te ajută să faci bani. Dacă faci cafea acasă şi nu cumperi din oraş, chiar te ajută să economiseşti 5 lei? Ideea este să-ţi investeşti banii inteligent. Lansează-ţi propria afacere, sau investeşte pe bursă, ca să vezi cum banii tăi se înmulţesc.

Da, este greu să începi ceva, dar îţi poţi asuma şansa. E posibil ca afacerea ta să nu înflorească din prima şi să te facă bogat în primul an, dar acest lucru nu înseamnă că este un eşec. Fii răbdător, lasă timp afacerii tale să se plieze pe piaţă şi urmăreşte lucrurile care te pot ajuta să te dezvolţi.

Nu te aştepta ca totul să vină pe loc şi nu te lăsa descurajat – totul este posibil!


0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *