Am practicat meditaţia în ultimul an şi ceva, putând afirma în acest moment că mi-a schimbat cu adevărat viaţa în bine. N-am atins iluminarea, dar am învăţat cum să fiu mai atent prin meditaţie.

Am înţeles cum este eul meu interior şi am observat cum coincide cu sinele meu exterior. Am învăţat (în cele mai multe situaţii) cum să fiu mai calm şi gânditor, nu agresiv şi iraţional.

Sincer, meditaţia m-a învăţat o mulţime de lucruri şi cred că poate învăţa şi pe alţii foarte mult. Meditaţia este mai mult decât să stai într-o poziţie dificilă şi ciudată şi să îngâni.

Meditaţia este despre a deveni unul cu mintea ta şi de a învăţa ceva despre tine pe care nu ai fi cunoscut înainte să te fi apucat să practici meditaţia. Poţi medita mai mult sau mai puţin, depinde de cât de mult îţ place, dar dacă-ţi faci timp să meditezi în fiecare zi vei avea parte de mult beneficii. Vei fi foarte încântat de rezultate.

Am adunat 10 motive serioase pentru a practicarea meditaţiei, care ar trebui să fie pe lista de noi hobby-uri de întreprins.

1. Vei deveni mai gânditor şi conştient

Când spun gânditor mă refer că eşti mai conştient de gândurile şi acţiunile pe care le întreprinzi, în general. Dacă nu eşti într-o stare de spirit mai înaltă de conştientizare nu puteţi observa gândurile raţional.

Poate că gândurile tale o iau razna pe parcursul zilei şi te trag şi pe tine după ele. Este timpul să nu o mai iei razna şi să-ţi dai seama care gânduri sunt adevărate şi benefice şi care sunt doar prostii.

Meditaţia îţi oferă timp pentru a reflecta asupra gândurilor tale şi se concentrează în principal pe respiraţie sau pe alte aspecte ale fiinţei tale. Aceasta îţi oferă conştientizarea de a-ţi reorienta mintea în prezent.

Acest tip de conştientizare este o abilitate utilă să progresezi în viaţa de zi cu zi.

2. Poate reduce stresul inutil

Te confrunţi cu stres la fel ca oricine altcineva. Câteodată stresul este inevitabil, iar prea mult stres poate fi nesănătos şi dăunător dacă nu poţi să-l combaţi.

Meditaţia este o perioadă de linişte pe care ţi-o dedici zilnic. Inspiră adânc şi expiră pentru a-ţi concentra atenţia pe momentul prezent.

Stresul nu o să plece pentru că faci meditaţie, dar vei observa o diminuare a acestuia. A închide pur şi simplu ochii şi a respira are un efect extraordinar, mai ales atunci când înţelegi şi eşti conştient de stările stresante ce pot apărea.

3. Vei avea un control mai mare asupra propriilor emoţii

Nu vrei ca toată puterea ta de decizie să fie lăsată în voia emoţiilor, nu-i aşa? Cred că este normal, la fel ca majoritatea oamenilor, să vrei mai mult control asupra emoţiilor tale.

Când eşti fericit, vrei să-ţi exprimi liber emoţiile. În acelaşi timp, poate doreşti să îţi exprimi emoţiile de furie, tristeţe sau durere, sub propriul control. Ai dreptul de a-ţi exprima orice emoţie vrei cât îţi poţi controla sentimentele sau emoţiile.

De prea multe ori oamenii îşi pierd controlul asupra emoţiilor şi acceptă să facă acest lucru. Învaţă cum să reacţionezi abil în situaţii de stres prin faptul că-ţi iei mai mult timp pentru a vedea şi observa pur şi simplu ceea ce face mintea ta.

Meditaţia oferă posibilitatea de a face acest lucru. Cu cât meditezi mai mult, cu atât mai mult îţi vei observa gândurile şi acţiunile care declanşează emoţiile pe care s-ar putea să nu le doreşti.

Dacă nu faci efortul de a-ţi observa propriile gânduri şi să încerci să înţelegi ceea ce mintea ta face când vine vorba de emoţii sau sentimente, n-o să înveţi niciodată mai multe despre sinele interior. Pur şi simplu dând crezare fiecărui gând ce-ţi vine în minte şi trăind sub umbrela minţii tale nu este constructiv.

4. Vei lua probabil decizii mai bune în viaţă

După ce devii mai conştient de gândurile, acţiunile şi emoţiile tale, vei observa că vei lua decizii mai bune. În loc să ai doar reacţii la situaţiile nefavorabile, vei obţine o înţelegere mai profundă a ceea ce se întâmplă în mintea ta.

Cu aceste arme vei avea abilitatea de a gândi înainte de a acţiona şi să iei decizii mai înţelepte.

5. Te poate ajută să încetineşti ritmul alert şi să-ţi trăieşti viaţa

Dacă nu-ţi place să trăieşti într-un ritm alert, prin meditaţia vei descoperi cum să-ţi domoleşti lucrurile şi să te bucuri de viaţă. Armele practicării meditaţie îţi va da capacitatea de a-ţi trăi viaţa treptat.

Viaţa nu este o cursă scurtă, un sprint, este un maraton. Nu te grăbi că s-ar putea să ratezi lucruri pe care s-ar putea să le regreţi mai târziu. Încetineşte-ţi gândurile în primul rând, iar celelalte vor veni treptat.

6. Poţi învăţa abilităţi noi

Dacă nu-ţi plac motivele de până acum, gândeşte-te ca vei învăţa ceva nou doar prin ideea de practicare a meditaţiei. Meditaţia este o abilitate şi ca orice abilitate are nevoie de antrenament şi concentrare. Este întotdeauna benefic să introduci noi abilităţi în viaţa ta.

Când erai mic şi ai învăţat să scrii şi să citeşti a fost foarte benefic pentru dezvoltarea ta academică. A învăţa să meditezi este util pentru dezvoltarea minţii tale.

Nu este un concurs sau o competiţie. Nu există să meditezi greşit sau să meditezi corect. Pur şi simplu, meditezi! Dacă eşti pe gânduri dacă să încerci să meditezi, trebuie să realizezi că nu ai nimic de pierdut.

Meditaţia nu este o tehnică religioasă pe care doar budiştii sau hinduşii o practică, ci este mai degrabă o tehnică de viaţa care te poate ajuta să prosperi în viaţă.

7. Puteţi experimenta starea de bine

Cine nu vrea să fie mai fericit şi să fie mulţumit de viaţa? A medita în mod constant este o modalitate foarte bună de a deschide ochii şi de a privi viaţa, primid toate experienţele pe care viaţa le oferă.

Aceasta te va ajuta să apreciezi viaţa mai mult şi mai conectat la lumea în care trăim.

8. Meditaţia nu costă nimic

Meditaţia este gratuită. Şi acesta ar putea fi un motiv pentru care ar putea deveni ademenitoare, deoarece nu te costă niciun ban şi o poţi practica la tine acasă.

9. Poţi practica oriunde

Gaseşte-ţi un loc confortabil şi meditează. Unii oameni folosesc spaţiul liniştit de acasă sau d ela birou. Bisericile sunt un loc foarte bun pentru a medita, fiind liniştite şi goale.

Poţi medita afară, în natură, dacă te simţi cofortabil. Uită-te după un loc frumos şi calm şi fă-l al tău.

10. Meditaţia funcţionează

Nu ţi-aş fi scris despre meditaţie dacă nu credeam că funcţionează. Există o tonă de dovezi ştiinţifice ce susţin beneficiile meditaţie. Este dovedit pe termen lung că practicanţii de meditaţi sunt mult mai pregătiţi să facă faţă problemelor vieţii.

Timpul dintre gânduri creşte treptat, în timp ce meditaţia te ajută să-ţi iei în considerare propriile opinii, păreri, gânduri şi să devii, astfel, mai raţional. Printre beneficiile fizice ale meditaţiei sunt incluse şi scăderea tensiunii arteriale şi niveluri mai scăzute de anxietate, precum şi un sistem imunitar mai puternic.

Pe lângă beneficiile mentale, meditaţia are capacitatea de a extinde capacitatea conştiinţei tale, care la rândul ei va acorda posibilitatea de a înţelege mai bine sentimentele şi gândurile pe care le ai. Cu cât devii mai conştient prin meditaţie, cu atât mai mult control ai faţă de propriile emoţii şi cel mai probabil vei alege să trăieşti fericit.


3 comentarii

Diana Pogor · aprilie 27, 2017 la 12:04 am

Meditatia reduce stresul considerabil

10 lucruri pe care oamenii productivi le fac până să se pună la somn ● Zorin · aprilie 2, 2015 la 8:40 pm

[…] Meditaţia te poate ajuta foarte mult pentru a te înţelege şi a înţelege ce s-a întâmplat de-a lungul zilei. Meditaţia o poţi practica dimineaţa sau înainte de culcare pentru beneficiile pe care le poate oferi. […]

10 sfaturi de a scăpa făra tratament de insomnie ● Zorin · aprilie 7, 2015 la 2:25 pm

[…] pe timpul zilei, pentru ca seara să nu te bagi stresat în pat precum: tehnici de respiraţie, meditaţie sau muzică de […]

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *