10 obiceiuri la care oamenii remarcabili renunţă zilnic

Dacă treci prin orice fel de obstacol sau eşec, poţi să îţi revii. Iată cum mulţi oameni fac asta zilnic.

Toţi avem momente proaste în viaţa noastră, la muncă sau când suntem la conducere. Şi uneori chiar avem zile proaste sau o succesiune a lor – suficient cât să ne îndepărteze de la ceea ce urmărim. Acest lucru poate lua numeroase forme:

– Nu ai obţinut finanţarea pentru demararea unei acţiuni.

– Altcineva a obţinut promovarea pe care ţi-o doreai.

– Reacţia către eforturile tale a fost dezamăgitoare.

– Ai fost suspendat sau mai rău, ai fost concediat.

Când îţi pierzi calea, pare imposibil să te reorganizezi şi să îndeplineşti ceea ce

ţi-ai propus.

Ceea ce trebuie să facem este să învăţăm de la cei care ştiu să renunţe la vicii, o abilitate care îi face remarcabili.

Iată cum reuşesc:

1. Oamenii remarcabili renunţă la precauţii. Nimeni nu a obţinut măreţia fiind precaut. Şi în mod ironic, în această lume care se schimbă rapid, fiind precaut este unul dintre cele mai riscante lucruri pe care le poţi face. Să revii pe drumul tău înseamnă să fii curajos şi neînfricat deoarece lipsa riscurilor dovedeşte faptul că nu vrei să avansezi.

2. Oamenii remarcabili renunţă la îndoiala în propria persoană. Adevărul, bineînţeles, este că fiecare dintre noi este îndoielnic cu privire la propria persoană uneori. Dar nu trebuie să îţi laşi îndoielile să te ţină blocat. Aminteşte-ţi cât de mult ai avansat, aminteşte-ţi prin câte ai trecut şi câte a trebuit să înduri, gândeşte-te la bătăliile pe care le-ai câştigat şi la toate fricile pe care le-ai depăşit. Nu-ţi lăsa îndoielile să te stăpânească.

3. Oamenii remarcabili renunţă la a fi confuzi. Când lucrurile nu merg aşa cum ai plănuit, este pentru că ai ceva de învăţat din asta. Dar nu poţi să înveţi dacă eşti blocat în acelaşi lucru permanent. Fii creativ şi abordează problemele dintr-o altă perspectivă.

4. Oamenii remarcabili renunţă la propria critică. Judecând dur pe cineva – în special propria persoană – nu este niciodată folositor şi fiind mult prea critic nu este niciodată productiv. Dacă simţi că toţi ceilalţi te judecă, întreabă-te dacă nu cumva îţi auzi propria voce. Tratează-te cu compasiune şi grija pe care i-ai oferi-o altcuiva.

5. Oamenii remarcabili renunţă la deziluzii. Nimic care merită osteneala nu este uşor; cele mai dificile provocări sunt de multe ori şi cele mai rodnice şi mai satisfăcătoare.

6. Oamenii remarcabili renunţă la a fi controlaţi de alţii. Poate fi tentant să îi laşi pe alţii să ia decizii în locul tău, în special când te simţi abătut de la drumul tău, dar asta doar creează probleme şi mai mari. Afundă-te în pasiunile tale pentru a depăşi obstacolele din drumul tău.

7. Oamenii remarcabili renunţă la a fi blocaţi. Renunţând nu înseamnă a abandona, ci a accepta că există lucruri în viaţă care nu ar trebui să ne aparţină. Renunţarea este cea de care, de multe ori, avem nevoie pentru a deveni mai puternici, mai fericiţi şi mai plini de succes în viitor.

8. Oamenii remarcabili renunţă la a fi deraiaţi de la propriul drum. Încearcă să te concentrezi la ceea ce îţi doreşti să obţii în detrimentul a ceea ce îţi perturbă calea.

9. Oamenii remarcabili renunţă la negativism. Gândirea pozitivă nu se referă la aşteptările ca lucrurile cele mai bune se întâmplă mereu; se referă la acceptarea că indiferent ce se petrece este bine pentru moment şi trebuie să facem ceea ce este mai bun din asta. Fii pozitiv şi renunţă la concentrarea asupra lucrurilor negative.

10. Oamenii remarcabili renunţă la a fi perfecţi. Trebuie să ştim că toţi avem două variante: ori nu facem nimic şi ne lăsăm pradă procrastinării ori începem să ne urmărim visurile, aspiraţiile, ideile. Începe prin a face ceva, nu aştepta perfecţiunea. Chiar dacă nu este exact în direcţia cea bună, ridică-te şi începe să te mişti.
Când realizezi că ţi-ai pierdut calea – şi majoritatea dintre noi experimentează asta- dă-ţi seama că există oameni remarcabili care au obiceiuri zilnice din care putem învăţa câte ceva.

Sursa: www.inc.com/lolly-daskal/10-habits-remarkable-people-give-up-every-day.html

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top