Când vine vorba de sporturi extreme celebrităţile au demonstrat în nenumărate rânduri că nu se tem de nimic. Doza de adrenalină ce vine cu practicarea acestor sporturi este una pe care mulţi urmăresc să o obţină. De la skateboarding şi până la sărituri cu coarda elastică, în continuare vom afla ce nebunii de genul acesta mai fac vedetele.

Photo by unknown / CC0

În industria muzicală a fost observat un „trend”, mai ales în rândul cântăreţilor de hip hop şi rap, respectiv skateboarding-ul. Faimosul cântăreţ Justin Bieber a demonstrat cu mai multe ocazii că abilităţile sale pe placă sunt cu mult peste medie. Însă nu se compară cu îndemânarea şi controlul pe care îl au rapperii precum Tyler the Creator sau Lil Wayne. Fiul lui Will Smith, Jaden a ales şi el, pe lângă muzică, skateboarding-ul. Acest sport nu a atras doar vedete din domeniul muzicii ci şi din alte arii de interes. Un exemplu bun în acest sens ar fi jucătorul profesionist de poker Mikhail Shalamov, care era un skater bun înainte de a se stabili la mesele de campionat. Actriţa Jodie Foster a fost inclusă în topul celor mai stilate celebrităţi ce au practicat acest sport, construindu-şi o imagine iconică în anii 70 – 80.

Chiar dacă pe platourile de filmare apelează deseori la cascadori profesionişti pentru a realiza scenele periculoase, actorii şi actriţele de la Hollywood nu se dau în lături de la experienţe de genul acesta în timpul lor liber. Starul serialului True Detective, Woody Harrelson a fost pozat de către paparazzi în timp ce naviga valurile din Hawaii pe un kiteboard. Actorul scoţian Ewan McGregor a optat pentru cucerirea cerurilor, încercând zborul cu parapanta alături de amicii săi. În acelaşi an, Bill Murray a îndrăznit să îşi exploreze latura de aventurier, sărind cu paraşuta acompaniat de echipajul armatei americane.

Săritura cu coarda elastică este din ce în ce mai populară în rândul vedetelor, cântăreaţa Katy Perry a lăsat orice frică deoparte când a sărit de la o înălţime de peste patru zeci de metri. În anul 2011, înainte de a urca pe scenă a ales să îndepărteze orice urmă de emoţie prin acest act extrem. La fel de curajos a fost şi fotbalistul de top David Beckham. Acesta i-a lăsat cu gura căscată atât pe fani cât şi pe paparazzi în momentul în care a sărit cu coarda elastică purtând doar o pereche de blugi iar în partea de sus nimic.

Un alt mod de a obţine acele momente pline de adrenalină pură a fost demonstrat de către faimosul actor Leonardo DiCaprio. În vara anului 2013 acesta a fost surprins de către camerele foto ale reporterilor în timp ce se distra în apele din Ibiza folosind o pereche de „jet boots”. Acest dispozitiv reprezintă o pereche de cizme conectate la o pompă de apă cu ajutorul cărora poţi „zbura” ca Iron Man deasupra apei. Pe cât de distractiv ar părea, din păcate cercetătorii au ajuns la concluzia că un asemenea aparat provoacă daune atât animalelor marine cât şi coralilor.

Un alt actor care a cucerit valurile este Matthew McConaughey, însă acesta a făcut-o pe o placă de surf. Primul său contact cu acest sport a avut loc în timp ce filma pentru peliculă „Surfer, Dude” în anul 2008. Încă din vremea aceea a fost captivat de surfing şi sub îndrumarea profesionistului Strider Wasilewski a ajuns destul de experimentat chiar şi după încheierea filmărilor, în prezent abilităţile sale fiind demne de luat în considerare. Actorul a menţionat într-un interviu faptul că s-a îndrăgostit de acest sport extrem şi de toată cultura legată de el.

Acestea au fost doar câteva exemple de vedete care au rupt bariera fricii şi au îndrăznit să împingă limitele la extrem. Fiind din ce în ce mai accesibile, aceste sporturi pot satisface setea de aventură celor suficient de curajoşi să le încerce.


0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *