Rafturile cantilever sunt un tip de rafturi industriale care sunt recunoscute ca o soluție ideală pentru depozitarea tevilor, tuburilor, barelor de otel, a lemnului sau chiar a mobilei. Totodată, acest sistem de organizare permite stocarea și depozitarea foilor de metal, a plăcilor sau lăzilor.

Împreună cu rafturile de oțel sau rafturile metalice, rafturile cantilever sunt opțiuni flexibile pentru depozitarea mărfurilor de diferite dimensiuni, în special dacă selecția și tipul de mărfuri se schimbă în mod constant. Exista trei tipuri de rafturi cantilever: rafturi cantilever extragreu, rafturi cantilever greu si rafturi cantilever usor vertical sau orizontal.

rafturi cantilever

rafturi cantilever

În mod normal, acest tip de rafturi nu au o dimensiune standard, pentru că așa cum am arătat ele sunt concepute special pentru un portofoliu diversificat de produse. Multe firme furnizoare de soluții de stocare dețin rafturi cantilever care pot acoperi nevoile unor companii care au nevoie de acest rafturi pentru depozitarea de bază a unor articole precum bare de oțel, tuburi, țevi sau lemn. Dar în mod normal, producătorii de rafturi cantilever livrează acest tip de rafturi în funcție de necesitățile clientului. Acest lucru se întâmplă pentru că ceea ce se stochează pe ele au mărime și greutăți diferite. Nu putem compara nevoile unei firme de mobilă sau de prelucrare a lemnului cu o companie care lucrează cu bare de oțel sau foi de metal, atât din punct de vedere al greutății maxime pe care rafturile trebuie să le suporte, precum și din perspectiva lungimii produselor care se stochează.

Avantajele rafturilor cantilever

Rafturile cantilever sunt ideale atunci când nicio altă soluție de stocare nu se potrivește produsului dumneavoastră, iar depozitarea pe podeaua sau suprafața depozitului nu mai este o opțiune. Acest lucru se poate întâmpla nu doar la firmele de tipul celor enunțate anterior și se aplică inclusiv la dealerii de autoturisme sau ambarcațiuni, deoarece rafturile cantilever se pot adapta inclusiv acestor necesități.

Un alt avantaj important este faptul că rafturile cantilever pot susține greutăți de până la 4 tone și se sunt reglabile pe înălțime. Astfel, rafturile sunt foarte flexibile dacă doriți să le schimbați destinația. Sunt ușor de demontat și de reglat pentru a putea oricând să faceți loc unui alt tip de produs.

Totodată, se poate considera un avantaj și faptul că depozitarea se poate face doar pe o latură sau pe ambele, iar suporții pot fi echipați cu polițe pentru a permite depozitarea oricărui tip de material conform lungimii și greutății sale.

Dezavantajele rafturilor cantilever

Orice sistem are propriile dezavantaje și chiar și rafturile de tip cantilever au dezavantaje. În primul rând, costurile aferente investiției, instalării și configurării unui astfel de sistem de rafturi. După cum am menționat anterior, rafturile cantilever sunt adesea croite în funcție de necesitățile clientului, iar strategia și consultanța firmei care vă produce acest sistem de rafturi sunt cel mai adesea decisive în costurile finale și al instalării lor.

Un alt dezavantaj ar fi faptul că de cele mai multe ori între fiecare raft este necesară crearea unui culoar de trecere.

Scurte concluzii

Un sistem de depozitare bazat pe rafturi cantilever este soluția ideala pentru depozitoarea unor produse lungi sau grele. Însă sunt ideale datorită gradului înalt de flexibilitate pe care îl oferă, ușurință în montare și relocare, optime inclusiv pentru produse atipice precum mașini sau ambarcațiuni.

Principalul dezavantaj al acestui sistem de depozitare este costul, însă considerând faptul că depozitul poate acoperi mai multe produse, rentabilitatea unei astfel de investiții este evidentă.

Categorii: DIVERSE

0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *