Băiatul din biroul de lângă este conştiincios. Fericit, plin de succes şi incredibil de conştiincios. Este organizat mai bine decât orice persoană pe care ai cunoscut-o vreodată. Este un băiat foarte muncitor şi ştie exact ce trebuie să facă pentru a obţine ceva şi cum să păstreze asta.

Acest tip de oameni ajung astfel pe cont propriu. Dar înainte să îi urăşti, există un lucru pe care trebuie să îl ştii. Poţi deveni şi tu o astfel de persoană. Este un cerc de oameni deschis şi oricine se poate alătura. Trebuie doar să urmezi sfaturile de mai jos pentru a deveni un astfel de om.

1. Fă-ţi programul ca un expert

Când trebuie să te ajungi la doctor sau la un specialist, faci o programare, o notezi pe calendar, pe telefonul mobil şi te duci. Oamenii muncitori îşi plănuiesc toată ziua în acest mod. Îşi organizează intervalele de timp pentru diferite sarcini, chiar până la exerciţiile fizice. Totul este notat pe calendar, ca o programare la doctor şi ei respectă acest program, ai ghicit, ca pe o programare la doctor. Ei ştiu că împărţindu-şi timpul corespunzător pentru anumite sarcini, obţin o productivitate sporită.

2. Fă exerciţii fizice

Oamenii muncitori ştiu că dacă vor să fie cei mai buni la nivel mental, trebuie să facă asta şi din punct de vedere fizic. Ei înţeleg importanţa exerciţiilor fizice şi nu au nicio problemă în a face asta zilnic, timp de 30 de minute cel puţin. Este programat în calendarul lor şi dacă din cauza oricărui motiv nu reuşesc să facă asta, vor încerca să facă aceste exerciţii când ajung acasă. Fă o plimbare energică sau pune un DVD cu exerciţii acasă. Indiferent ce trebuie să facă, ei vor face asta să se întâmple. Este la fel de important ca o dietă corespunzătoare şi echilibrată. Apropo de asta…

3. O dietă corespunzătoare

Acest lucru se află de asemenea în lista lor de sfaturi importante. Ei cunosc valoarea şi importanţa unei diete sănătoase şi stabile. Ei mănâncă pentru a obţine energie şi rezistenţă. Fără ele, productivitatea lor scade. Aceşti oameni ştiu că atunci când mănânci la prânz un burger plin de grăsimi şi cartofi prăjiţi, la mijlocul zilei vei avea nevoie de antiacizi pentru a putea trece de restul zilei. Nu numai asta, te vei simţi leneş şi obosit şi cu siguranţă nu vei fi productiv. Ei ştiu că au nevoie de un combustibil bun nu numai pentru corp, cât şi pentru creier. Să nu mai spun că ei sunt destul de mândri de fizicul lor şi un prânz plin de grăsimi ar strica asta.

4. Stai în preajma altor oameni muncitori şi fericiţi

Oamenii muncitori evită cu siguranţă să stea în preajma persoanelor negativiste şi pline de îndoieli. Ei ştiu că dacă vrei să progresezi şi să continui să fii eficient este mai bine să nu îţi petreci timpul cu astfel de oameni. Nu se întâmplă niciodată să îşi piardă timpul cu oameni negativişti. Nu au timp de pierdut. Tot timpul lor este petrecut cu scopul de a progresa, de a învăţa şi a fi productiv şi fericit. Nu există timp pentru negativitate atunci când eşti fericit.

5. Şcoala e din nou la modă

În fiecare zi, ei îşi fac timp să înveţe ceva. Asta se poate referi la cititireal unei cărţi online „Cum să…”, vizionarea tutorialelor, participarea la un curs online sau crearea unui forum, acestea fiind doar câteva exemple. Ei îşi programează timpul pentru învăţat în fiecare zi. Este important pentru ei să fie la curent cu cele mai recente informaţii legate de sfera lor de interese şi să îşi menţină aptitudinile. Iubesc să înveţe şi durează 30 de minute în fiecare zi, de obicei dimineaţa sau seara devreme pentru a absorbi noi informaţii interesante care îi vor ajuta să obţină cât mai mult.

6. Ştiu cum să spună „nu” şi „da”

Nu numai că ei ştiu cum să spună „nu” şi „da”, dar ştiu şi când să facă acest lucru. Înţeleg diferenţa şi consecinţele fiecărui răspuns. Nu au nicio problemă în a spune „nu” dacă ştiu că prin acest răspuns nu îşi doresc propriul bine, ci pe cel al companiei, al colegilor sau al familei. Vor spune „da” şi vor şti când trebuie să facă asta. Mai ales dacă este pentru binele tuturor.

7. Nimic mai bun decât un discurs de încurajare

Şi ei fac asta zilnic. Dimineaţa, alături de minunata rutină de „a-şi începe ziua”.

Se trezesc, zâmbesc, îşi beau cafeaua, iau micul dejun şi când trebuie să îşi înceapă ziua de muncă, ei ştiu cât de important este să îşi ţină un discurs. „Eşti grozav”, „eşti plin de succes şi meriţi tot binele care îţi apare în cale”, „eşti un om muncitor şi viaţa ta este minunată”. Da, aceasta este rutina lor de dimineaţă. Şi dacă îi vezi că vorbesc singuri în maşină la semafor, probabil asta îşi spun. Fac asta fără nicio greşeală, zilnic.

După cum poţi vedea, niciunul dintre paşii menţionaţi nu este greu de realizat, nu necesită bani şi nu pare imposibil. Întrebarea este, vrei să faci asta?

Sursa: www.stevenaitchison.co.uk/blog/7-tips-from-super-achievers-for-insane-productivity/


2 comentarii

Mirel · decembrie 17, 2016 la 6:22 pm

Eu pentru a fi mult mai productiv tin o agenda in care imi trec toate sarcinile, in ordinea importantei lor. Fac asta cu o seara inainte, astfel incat sa am o imagine completa a programului pe care il am in ziua urmatoare.

Diana Pogor · aprilie 26, 2017 la 11:58 pm

si cit mai multa odihna

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *