Ștergeți aceste lucruri care distrag atenția (și potențial dăunătoare) din CV-ul dvs

Ștergeți aceste lucruri care distrag atenția (și potențial dăunătoare) din CV-ul dvs

Image for article titled Delete These Distracting (and Potentially Detrimental) Things From Your Resume

Photo: jamesteohart (Shutterstock)

Deși este adevărat că CV-ul dvs. ar trebui să evidențieze realizările și experiența dvs. relevante pentru postul pentru care candidați, recrutorii petrec,de obicei, doar aproximativ ( 7 secunde, în medie, uitându-se la CV-uri. În această etapă a procesului de aplicare, ei caută un motiv pentru a respinge candidații, motiv pentru care nu doriți să pierdeți nici măcar o secundă prețioasă din timpul lor cu informații inutile. Iată toate lucrurile pe care recrutorii spun că nu trebuie să le incluzi în CV-ul tău.

Adresa ta poștală

Un angajator are nevoie, de fapt, doar de adresa ta de e-mail și de un număr de telefon pentru a te contacta (și poate un URL LinkedIn, dacă nu face parte din procesul de aplicare online). În rest, adresa dvs. poștală este o informație de care ar putea avea nevoie doar departamentul de resurse umane al angajatorului și care poate fi furnizată mai târziu.

Fotografie sau poză de cap

Cu excepția cazului în care sunteți actor sau model, aspectul dvs. fizic nu are aproape sigur nicio legătură cu capacitatea dvs. de a face treaba. Includerea unei fotografii în CV-ul dumneavoastră nu face decât să încurajeze practicile de angajare discriminatorii și probabil că îi va enerva pe unii recrutori din acest motiv. Nu vă deranjați.

Un istoric de angajare prea lung

Cu excepția cazului în care munca este relevantă pentru postul respectiv, probabil că nu aveți nevoie de 15-20 de ani de istoric de angajare în CV-ul dumneavoastră. Așa cum sugerează Indeed, puteți oricând să rezumați o parte din experiența dumneavoastră într-o secțiune separată, mai scurtă, „Locuri de muncă anterioare” din CV-ul dumneavoastră.De exemplu, eu îmi grupez experiența anterioară în jurnalism într-o rubrică „Scriere independentă” care enumeră pe scurt locurile pentru care am lucrat (dacă aș candida pentru un loc de muncă în afara jurnalismului, nu aș include-o deloc).

Experiență irelevantă

Recrutorii caută doar experiența în legătură cu postul de muncă. În mod ideal, nu doriți să aveți lacune lungi și inexplicabile în istoricul dvs. de muncă, dar nici nu vreți să insistați asupra experienței de muncă irelevante. Pentru experiența profesională mai puțin relevantă, păstrați-o scurtă și încercați să evidențiați abilitățile care se potrivesc cel mai bine rolului pentru care candidați.

Descrieri ale angajatorilor

Scopul unui CV este de a vorbi despre experiența dumneavoastră – nu atât de mult despre angajatorii dumneavoastră anteriori. Chiar dacă angajatorul dvs. este o companie obscură, evitați să scrieți rezumate despre ceea ce face sau unde își are sediul. În schimb, încorporează detalii relevante în punctele care descriu rolul tău în cadrul companiei.

Prea multe detalii despre educația ta

Cu excepția cazului în care există o pregătire specifică necesară pentru rolul respectiv, experiența relevantă va fi mult mai importantă pentru un recrutor decât educația. Dacă ați urmat o facultate, este foarte bine, dar încercați să fiți scurt: trebuie să enumerați doar școlile, diplomele și media generală, dacă doriți, deși acest lucru este mai puțin relevant pe măsură ce dobândiți mai multă experiență.(Altfel spus, ar fi ciudat dacă un director financiar realizat, de vârstă mijlocie, s-ar lăuda încă cu notele bune pe care le-a luat la 22 de ani) De asemenea, dacă sunteți un candidat mai în vârstă care este îngrijorat de discriminarea pe criterii de vârstă, nu trebuie să specificați nici anul în care ați absolvit.

Referințe

Cu excepția cazului în care anunțul de angajare solicită în mod expres referințe, nu puneți în CV-ul dumneavoastră datele de contact ale acestora. Și nici nu vă deranjați cu replica „referințe disponibile la cerere” – dacă un angajator are nevoie de referințe, vi le va cere mai târziu în procesul de angajare.

Hobby-uri sau interese

În afară de munca voluntară care are legătură cu locul de muncă, tristul adevăr este că, în această etapă, angajatorului nu-i pasă cu adevărat de hobby-urile sau interesele dumneavoastră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *