Fie că vorbim de serviciile de mail oferite de Gmail, Hotmail sau Yahoo, fie că vorbim de mail-ul de la muncă, ne lovim câteodată de restricţia de upload (20-25 MB pe fişier urcat) care nu ne permite să trimitem prin intermediul mail-ului poze, filmuleţe sau alte fişiere. Personal, am întâlnit tot felul de probleme la urcarea unor tipuri de fişiere (.exe arhivat, mp3, etc) pe care mail-ul nu le accepta din diverse motive. Totodată, la diverse backup-uri de site-uri şi fişiere pe care trebuia să le trimit unor colaboratori întâlneam adesea adesea problema limitării spaţiului de upload al mail-ului. Înainte foloseam transfer.ro, dar de când au început să ceară bani pe un serviciu pe care îl găsesc oricum gratuit, am căutat alternative. Apoi am folosit wetransfer.com, până când am avut de trimis un backup de 3GB. Deoarece depăşea limita pentru a fi trimis gratuit şi dura prea mult să sparg arhiva în două, am preferat să caut servicii similare care te lasă să urci fişiere peste 2GB gratuit.

Din fericire, pe internet se găsesc multe servicii de urcat fişiere (scrieţi doar file upload pe google.com şi veţi observa), însă multe îţi cer cont obligatoriu, altele se mişcă greu atunci când urci sau descarci fişierele.

Am făcut o lista de 8 servicii de file upload pe care le puteţi utiliza cu încredere. Nu înseamnă că sunt cele mai bune, dar vă pot asigura că se pliază pe aproape toate nevoie, de la urcat fişiere medii până la 5GB, sau upload multiplu.

1. Cum Să Urci Fişiere Multiple Mari În Acelaşi Timp

File Factory te lasă să urci fişiere multiple până la 300 MB, însă necesită cont. Partea bună la File Factory este că poţi urca mai multe fişiere simultan (până la 25 de fişiere într-o sesiune). Poţi urca fişiere de pe calculatorul tău sau de pe un alt site (server public). Cu un cont premium poţi urca fişiere de pe FTP  sau chiar dintr-un fişier torrent.

2. Cum Să Transferi Fişiere Online Fără Niciun CONT

YouSendit este un alt serviciu de distribuire de fişiere (file sharing) care a devenit recent foarte popular. Te lasă să trimiţi fişiere de până la 100MB, ceea ce-l face ideal pentru a trimite pozele şi filmuleţe din vacanţă sau proiectele, prezentările şi alte documente de la serviciu. Pe pagina principală conţine un formular de tip email, de unde poţi expedia direct pe mail-ul prietenului sau colegului. Fişierele au o valabiltiate de 7 zile în care pot fi descărcate. Are o viteză de download foarte bună.

Încearcă şi ZippyShare.com

3. Cum Să Trimiţi Fişiere prin Extensie Firefox

Încă un serviciu de upload de fişiere bun este drop.io. Drop.io are o limită de 100 MB pe fişier şi generează un link scurt cu pagina de descărcare. Fişierul nu are limită de descărcări şi poate fi protejat prin parola. Dacă foloseşti Mozilla Firefox din Add-ons poţi căuta extensia Drop.io.

4. Cum Să Transferi şi Să Parolezi Fişiere Foarte Mari pentru Securitate

TransferBigFiles îţi permite să trimiţi fişiere mari de până la 1 GB spaţiu. Fişierele pot fi securizate prin parola şi prin intermediul formularului ţi se permite să adaugi observaţii/note colaboratorilor către care trimiţi fişierele.

Totodată, în momentul în care cel căruia i-ai trimis email-ul intră pe pagina de download şi descarcă fişierul, eşti automat notificat gratuit. Poţi trimite fişierul urcat către mai multe căsuţe de mail printr-un singur click.

5. Cum Să Trimiţi Fişiere de până la 5 GB Gratuit

File Dropper este serviciul care poate trimite cele mai mari fişiere din toată lista. Cu File Dropper poţi urca fişiere gratuit până la o limită 5GB. Nu există aproape nicio limită pentru tipul de fişiere, poţi încărca fişiere executabile, filme, muzică, fotografii şi aproape orice. Singura „problemă” pe care o are File Dropper este că nu permite urcarea de mai multe fişiere simultan.

După ce urci fişierul vei primi un link pe care îl poţi transmite pe email prietenilor, colegilor sau persoanelor cu care colaborezi pentru a-l descărca.

Chiar dacă nu ţi se cere cont, un cont pe File Dropper are avantajele sale: poţi securiza prin parola pagina de download, afli de câte ori a fost downloadat fişierul, poţi marca fişierele ca private (să le descarci doar tu), sau chiar să le ştergi ulterior.

6. Cum Să Expediezi Fişiere fără Să Le Urci Nicăieri pe Web

Tonsho este un serviciu interesant. Practic, nu mai este necesar să-ţi urci singur fişierul pe un serviciu de upload şi apoi să iei link-ul pe care să-l trimiţi pe mail. Tonsho se integrează în Microsoft outlook şi Thunderbird, iar fişierele care sunt prea mari să fie trimise prin serverul providerului de mail, sunt urcate prin Tonsho. Dacă eşti de acord să-ţi treci fişierele printr-un alt server şi nu ţi-e teamă de confidenţialitatea datelor, atunci încearcă Tonsho.

7. Cum Transferi Fişiere Online Folosind un Program Client Desktop

Dropsend este un serviciu care nu ţine de browser, şi este integrat într-un software client desktop. Este ideal pentru a evita crash-urile pe care le poţi avea cu Chrome, Firefox sau ce browser folosiţi. Un program pare mai robust şi mai sigur, mai ales când ai de trimis fişiere mari. Prin Dropsend poţi trimite fişiere de până la 2GB.

8. Cum Trimiţi Fişiere Mari şi Le Distribui Direct Prin Social Media

FileSocial este cel mai simplu mod de a trimite fişiere prin Twitter. Doar urci fişierul şi va posta automat un link către fişier. Poţi urca aproape orice fişier (mp3, jpg, avi, doc, ppt, zip, bin) şi folosirea contului tău de către serviciu este securizat prin oAuth.

9. Alternative descoperite recent

  • transfer.pcloud.com până la 5GB gratuit per transfer
  • filesender.io transfer de tip P2P
  • send-anywhere.com 1GB limită, aplicaţie pentru Android, iPhone, Mac, Windows; merge să transferi fişiere prin interfaţa web. Util pentru cei care vor să trimită fişiere mari de pe dispozitive mobile (telefon, tableta)
  • www.filedropper.com limită de maximum 5GB, link personal, transfer securizat şi foarte rapid.

4 comentarii

Roxi · noiembrie 27, 2014 la 3:50 pm

Chiar nu stiam de multe dintre ele . Mersi mult , imi sunt foarte de ajutor !

AlineziaBumfi · februarie 15, 2015 la 1:56 pm

As mai adauga si http://www.HotUpload.eu , poti incarca fisier 1gb neinregistrat si inregistrat 2GB plus super viteza de download si upload si panou de control totul gratis.

Sabina · iunie 4, 2017 la 9:08 am

Multumesc muuuult de tooot, ms.ms.ms… Chiar imi e de mare ajutor, ca habar n+aveam cum sa-mi descarc filmele din telefon fara USB. Ms. mult inca o data.

Kato · septembrie 20, 2017 la 11:28 pm

https://ro.filemail.com/ La varianta Gratuită: 30 GB Mărime maximă, Zile disponibil: 7, Nelimitat Descărcari, Urmărire livrare, BitTorrent descărcari, FTP descărcari

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *