Unde să-mi fac un cont de e-mail?” E o întrebare pe care cu toţii ne-am pus-o cândva. Fie că te-ai hotărât să-ţi schimbi adresa e-mail din diverse motive, fie că ai renunţat la serviciile unui furnizor de internet ce-ţi oferea o căsuţă de e-mail, sau a renunţat chiar el la serviciul de e-mail din cauza costurilor, ori pentru că ai schimbat locul de muncă şi implicit ai rămas fără cea mai folosită adresă de mail, ne întrebăm ce alternative avem pe piaţă şi căutăm, în general, o soluţie gratuită şi bună.

Un serviciu de e-mail bun îl identificăm după câteva aspecte importante: filtrul spam, spaţiul maxim alocat ataşamentelor (transferului de fişiere), memoria de stocare a mesajelor, securitatea contului, ş.a.m.d.

Unele servicii de e-mail vin la pachet cu mesagerie instantă, apeluri video online sau auto reply (răspunde automat la mesajele pe care le primim când suntem în vacanţă sau în perioadele când nu putem fi la fel de prompţi). Câteodată alegem un serviciu de e-mail şi în funcţie de ce folosesc prietenii din cercurile noastre, deoarece, în principal, cu ei vom comunica. De asemenea, ne dorim ca la funcţia de securitatea, filtrul de spam al căsuţei e-mail să ne ferească de phishing (trimiterea unor mesaje false din partea autorităţilor, băncilor, etc) şi un antivirus care să ne ferească de ataşamentele ce pot dăuna computerului nostru.

Iată cele mai bune şi cunoscute platforme pe care îţi poţi face un e-mail gratuit.

1. Gmail

2016-gmail-box

https://mail.google.com/

Gmail, oferit de Google, este unul dintre cele mai cunoscute servicii de e-mail. Platforma modernă leagă multiple conturi între ele, precum cel de YouTube, Google Docs (alternativă web la Microsoft Office), Google Drive (spaţiu de stocare pentru fişiere) sau îţi poate activa un cont pe reţeaua de socializare Google Plus. A avea cont pe Gmail îţi poate proteja intimitatea ca să nu afle alţii ce cauţi pe celebrul motor de căutare Google.

Personal, recomand sa folosiţi acest serviciu de e-mail, fiind unul dintre cele mai bune de pe piaţă. Iată câteva lucruri care te pot convinge să treci pe Gmail: 15 GB spaţiu, sistemul de filtrare spam şi phishing foarte bun. Iată câteva lucruri pe care le ai disponibile pe contul de e-mail: carte de contacte, funcţia de căutare, organizare pe directoare/foldere a corespondenţei, semnătură la mesajele e-mail, calendar, mesagerie instantă Google Talk, teme, aplicaţie pe telefon, importă contactele de pe reţelele de socializare, are IMAP şi POP3 (dacă utilizaţi un software pe care citiţi mail-urile fără să intraţi pe varianta web), apeluri video şi NU ARE RECLAME. Este mare lucru ca serviciul de e-mail să n-aibă reclamă. Uneori, cel puţin pentru mine, reclama de pe mail este foarte enervantă. Poţi trimite fişiere până la 25 MB.

Gmail permite şi formatarea HTML a textului, previzualizarea ataşamentelor (poze, documente, etc.) şi chiar răspuns automat în cazul în care nu poţi să răspunzi unui mesaj sau dacă vrei să asigure pe cineva că i se va răspunde.

Gmail verifică activitatea pe contul tău, iar dacă cineva va încerca să-ţi acceseze contul, să-l spargă, să-i găsească parola sau, chiar, ţi-l accesează, contul va fi blocat până când îl poţi verifica. ivermectin for horses used for humans Aceasta înseamnă că detectează activitatea suspectă pe cont, conectarea simultană a unor dispozitive necunoscute, sau din locaţii suspecte.

Aşa cum spuneam, în privinţa securităţii, antivirusul şi filtru de spam sunt extrem de performante şi, rar, scapă ceva, maximum un mesaj SPAM la câteva zile. Dacă vreţi să vă faceţi un cont de e-mail securizat şi cu multe funcţii vă recomand să faceţi pe Gmail.

2. Hotmail

2020-msn-hotmail-box

https://login.live.com

Microsoft a fost pe piaţa de servicii de e-mail gratuit cam de la început. În ultimii ani, a transferat graduala fiecare e-mail în portofoliul ei prin software-ul Outlook. Acest furnizor de e-mail este perfect compatibil cu telefoane şi tablete. De asemenea, are un design accesibil şi elegant. Este un competitor foarte bun al lui Gmail şi are multe funcţii similare.

Faţă de Gmail nu are IMAP şi apeluri video, în schimb, are un plus! Dacă la Gmail ai 15 GB spaţiu de stocare pentru mesajele pe care le primeşti (incluzând şi ataşamente), pe Hotmail, spaţiul este NELIMITAT. O mică problemă ar fi că Hotmail are reclame, ceea ce aşa cum am precizat mai sus, pot fii destul de enervante. În rest, Hotmail are şi el foarte multe funcţii importante şi utile: carte de contacte, funcţia de căutare, organizare pe directoare/foldere a corespondenţei, semnătură la mesajele e-mail, calendar, mesagerie instantă MSN, teme, aplicaţie pentru dispozitivele mobile şi permite importarea contactelor de pe reţelele de socializare.

Când îţi faci un cont de e-mail gratuit pe Outlook, ai acces automat la 7 GB de stocare cloud cu OneDrive şi poţi achiziţiona spaţiul suplimentar la abonament, dacă ai nevoie. Spaţiul impresionant de mare pentru stocarea datelor elimină orice griji de a rămâne fără memorie. Deoarece Outlook utilizează OneDrive, puteţi trimite fişiere foarte mari prin acesta, dacă depăşesc 25 MB pe ataşament.

Dotat cu foarte multe funcţii şi instrumente, Outlook face lucrul şi accesatul e-mailului uşor şi convenabil. Evident, este compatibil cu Windows 8, dar şi cu orice dispozitiv PC, tabletă sau smartphone, după autentificare având acces la funcţii precum calendarul şi fişiere gata de folosit.

O funcţie modernă pe care o regăsim aici, este că putem folosi şi alte conturi de e-mail la profilul de la Hotmail/Outlook, făcând astfel ca verificarea multiplă a diverselor căsuţe de e-mail pe care le ai mai uşoară. Practic, la fel ca şi Google, Outlook îţi permite să scrii şi să trimiţi e-mailuri de la alte adrese fără să fie nevoie să vă conectaţi la acele conturi. În schimb, ele trebuie verificate ca proprietar.

Repet, un inconvenient destul de mare sunt reclamele furnizate, însă o veste bună: reclamele nu sunt contextuale. În sensul că Microsoft nu îţi scanează mesajele e-mail de pe cont să-ţi ofere reclame targetate. Iar reclama să spunem că are culori neutre, care nu te supără.

Din punct de vedere al securităţii Hotmail îsi face treaba foarte bine şi nu-ţi prea intră mesaje SPAM în INBOX, dar câteodată mai bagă şi mesaje bune în SPAM (în funcţie de link-uri, ataşament sau modul de redactare al celui care îţi scrie)

3. Yahoo Mail

2019-yahoo!-box

https://login.live.com

Aproape cel mai cunoscut şi longeviv serviciu de e-mail, Yahoo Mail este o forţă ce nu trebuie ignorată. Acest serviciu de e-mail gratuit a trecut prin ani de experienţă în administrarea conturilor de mail şi rafinarea acestora. Este destul de competitiv încă ca furnizor de e-mail, oferind foarte mult spaţiu de stocare (1 TB) şi ataşamente de până la 25 MB, iar maşurile de securitate sunt cu un pas înaintea multura, având, spre exemplu, Norton Antivirus care verifică eventuale breşe de securitatea în căsuţa de e-mail.

Dacă vă faceţi un cont pe Yahoo Mail, veţi descoperi că veţi găsi că este uşor să vă înregistraţi, mai ales dacă aveţi deja un cont Google sau Facebook. Acest lucru se datorează faptului că serviciul de e-mail Yahoo este compatibil cu datele de autentificare existente pentru Facebook şi Google. Astfel, aveţi o parolă în minus de ţinut minte dacă vă înregistraţi folosind cele două servicii menţionate.

INBOX-ul e-mailului este uşor de utilizat. Serviciul include caracteristici suplimentare cum ar fi o secţiune calendare şi note. Include mai multe lucruri, printre care şi prognoza meteo, reminderuri pentru calendar şi, desigur, implementarea celei mai cunoscute aplicaţii de chat (mesagerie instantă) din România: Yahoo Messenger. Aplicaţia Yahoo Messenger vă permite să comunicaţi cu alte persoane care folosesc Yahoo! şi vă notifică cu privire la mailurile pe care le primiţi în căsuţa de corespondenţă.

Problema cea mare pentru Yahoo este că sunt încă prezente reclame foarte mari şi care îngreunează calculatorul. Abia te conectezi la contul tău şi deja ai parte de o reclamă cât ecranul. Când ajungi pe e-mail, lucrurile revin un pic la normal şi mai rămân câteva reclame pe partea dreaptă a paginii. Este totuşi de înţeles că cele mai multe servicii de e-mail afişează reclame pentru a câştiga venituri suplimentare.

4. GMX

54634-gmx-box

www.gmx.com

Piaţa de servicii de e-mail este din ce în ce mai mică decât ai putea crede şi continuă să devină mai mică. Acum câţiva ani, GMX a cumpărat Mail.com şi a câştigat 14 milioane de utilizatori instant. Ambele părţi încă există, cu extensiile diferite, dar ambele folosesc platforma standard de e-mail GMX.

La fel ca multe dintre conturile de e-mail despre care am vorbit, GMX nu este la fel de cunoscut ca numele mari care consumă o mare parte din categorie. Cu toate acestea, îndeplineşte criteriile de bază fără probleme. Formatarea mesajelor, agendă de contacte, instrumente de organizare sunt prezente şi funcţionează corespunzător. Sigur că aş nota faptul că spaţiul maxim oferit pentru stocarea mesajelor este de 5 GB şi oferă avantajul de a trimite prin e-mail ataşamente de până la 50 MB, mai mari decât Gmail, Hotmail şi Yahoo.

Probabil cel mai bun lucru la GMX este faptul că merge să-l integrezi cu Facebook. Prin urmare, dacă prietenii tăi au adresele de e-mail listate public pe Facebook, GMX la încorporează în agenda de contacte. Are un mic dezavantaj aici, deoarece nu importă şi alte informaţii publice relevante: precum adresa sau numerele de telefon. Orice ar fi, această funcţie te poate scuti de foarte mult timp pierdut, iar aceasta este o caracteristică importantă a serviciului de e-mail gratuit GMX.

Legat de interfaţă, sunt mai multe probleme cu GMX. Problema cea mai vizibilă sunt reclamele enervante şi repetitive din dreapta paginii. La stânga este un alt widget plătit. Odată ce ai ajuns în INBOX experienţa este mai puţin aglomerată, reclama reducându-se la un singur anunţ. Un aspecte unic al e-mailului de la GMX este că puteţi alege fundale speciale sau îti poţi transforma mesajul într-o vedere sau card personalizat.

Din punct de vedere al securităţii mesajelor primite în căsuţa INBOX, GMX se descurcă bine cu identificarea mesajelor SPAM şi phishing, dar nu are blocat de imagine automat precum celelalte trei servicii amintite mai sus.

În afara reclamelor, putem afirma că GMX se descurcă bine şi este un competitor important pentru Gmail, Hotmail şi Yahoo.

5. AOL mail

2018-aol-box

https://mail.aol.com

America Online (AOL) era cândva regele internetului, dar acest lucru se întâmpla mai demult. Ce a mai rămas din gigantul rebranduit AOL este conţinutul agregat şi vechiul dar în continuare foarte bun serviciu de e-mail.

Cea mai atractivă parte a AOL este de fapt capacitatea de stocare NELIMITATĂ. Mai multe, printre funcţiile disponibile, AOL are blocarea imaginilor din căsuţă inbox, restricţionarea descărcărilor nedorite, alegerea între editorul simplu sau HTML, acces IMAP şi multe altele.

Filtrul SPAM de la AOL este relativ simplu şi uşor de personalizat: poţi alege să nu-l ai, să fie setat la nivelul Slab, Mediu, sau Crescut. AOL recomandă să-ţi setezi filtrul la Mediu (Medium). Această setare face ca distribuţia de mesaje e-mail pe care le primeşti să fie, în principal, cea corectă. Dacă un mesaj SPAM trece, sunt metode prin care să rezolvi această problemă. Adiţional, există AOL’s Security Suite care oferă protecţie antivirus în e-mail sau pe computer, anti phishing, control parental, firewall, protecţie pop-up şi spyware.

Cu AOL mail, ai abilitatea de a trage mesajele unde doreşti în inbox, să-ţi personalizeze folderele/directoarele. Mai mult, serviciul îţi permite să-ţi creezi filtre prin care să respingi e-mailuri de la domenii necunoscute, sau cele cu imagini, foarte multe link-uri sau care conţin diverse cuvinte.

Un lucru de menţionat este că AOL îţi permite să-ţi setezi propriul domeniu pentru e-mail, nu trebuie să ai nume@aol.com, ci nume@domeniultau. Deci dacă ai un domeniu şi vrei să-ţi personalizezi e-mail-ul AOL permite acest lucru şi chiar permite adaugarea înca a 100 de prieteni.

La fel ca celelalte, AOL mail include calendar, unde poţi însemna sarcini şi note. Are şi mesagerie instantă AIM, care este inclusă gratuit alături de e-mail.

Din păcate, deşi spaţiul de stocare este nelimitat, poţi trimite fişiere de până la 10 MB. Însă abilitatea de a-ţi personaliza căsuţa cum vrei tu rămâne un avantaj important.

6. Zoho Mail

54635-zoho-box

https://www.zoho.com/mail/

Zoho Mail este un serviciu de e-mail mai mult ca soluţie pentru afacerea ta, care oferă o serie de funcţii c esunt destinate utilizatorilor de companii. Un fel de alternativă la Google Apps. Cele mai multe servicii sunt deci plătite. Compania chiar are un serviciu plătit de e-mail care este un instrument minunat pentru IMM-uri. Cu toate aceste dacă analizezi site-ul vei descoperi, cu greu, că Zoho oferă şi e-mail gratuit pentru uzul personal.

Cea mai mare problemă a e-mailul gratuit la Zoho Mail este faptul că este extrem de dificil de găsit unde să te înregistrezi şi vei refuza câteva servicii plătite înainte. E clar că Zoho ascunde opţiunea de e-mail gratuite deoarece e mult mai interesată de a face bani din serviciile sale, ceea ce este un lucru normal dacă ai funcţii bune pentru utilizatori.

Odată ce aţi reuşit să vă autentificaţi pe e-mailul gratuit Zoho, veţi descoperi o interfaţă frumoasă şi curată. Cel mai vizibil lucru este faptul că nu există anunţuri şi reclame, ceea ce este un plus şi îţi oferă mai mult calm când îţi verifici inboxul. Lipsa reclamelor este un lucru după cum veţi observa destul de greu de găsit la e-mail-urile gratuite.

Zoho are o interfaţă simplu şi intuitivă care este foarte importantă pentru un serviciu de e-mail. Are mai multe funcţii pe partea laterală a interfeţei: Calendar, Contacte, Sarcini, Note şi Link-uri. Spaţiu de stocare 5 GB şi ataşamentele pot ajunge până la 20 MB.

Aşa cum era de aşteptat, Zoho a rezervat serviciile premium pentru clienţii care plătesc. Practic, serviciul de e-mail gratuit este văzut ca un cont demostrativ care să te persuadeze să cumperi unul dintre serviciile de care ai nevoie.

În concluzie, te înregistrezi destul de greu pentru serviciul de e-mail de la Zoho, dar merită, deoarece securitatea contului este bună şi ai parte de o experienţă fără reclame.

7. Lycos

2027-lycos-mail-box

mail.lycos.com

Lycos a fost cânda unul dintre cele mai cunoscute şi mari motoare de căutare de pe internet. Google a schimbat toate acestea şi, în ultimul deceniu, Lycos a fost dat uitării. Încă mai există motorul de căutare, dar compania are o serie de alte servicii, unul dintre ele fiind e-mail gratuit.

Interfaţa e-mailul gratuit de la Lycos este uşor de utilizat. Dacă ai mai deţinut o adresă de e-mail este o certitudine că vă veţi descurca fără probleme pe serviciul oferit de Lycos. Toate caracteristicile, cum ar fi Inbox, Folderul de Spam, Coşul de Gunoi, Contactele sau Calendarul sunt exact acolo unde te aştepţi să fie. Nu sunt inovaţii în interfaţă. Cu toate acestea, e-mailul a devenit atât de rafinat ca nu este mult spaţiu pentru a introduce noi funcţii.

Lycos îţi oferă un spaţiu de stocare de 3 GB, iar pentru transferul de fişiere nu există limită la ataşamente. Nu are din păcate o interfaţă de mobil şi filtru de phishing. Filtrul SPAM poate fi setat ca oprit, pornit sau exclusiv. Exclusiv se referă la setarea unei liste albe / liste negre de adrese de e-mail de la care să primeşti sau să nu primeşti corespondenţă. Nu sunt lucruri noi, dar este un serviciu de e-mail gratuit care merită inclus în lista noastră.

Dacă vrei să-ţi faci un cont de e-mail, Lycos este relativ bun, nu oferă funcţii de chat o modalitate de a importa contactele de pe reţele de socializare. Un lucru inedit descoperit este că are funcţia de abonamente RSS care poate fi afişată în INBOX.

Serviciul este minimal, inovaţii puţine, însă Lycos oferă aliase care să-ţi protejeze identitatea online şi câteva caracteristici de securitate bune. Ivermectin-Pyrantel amazoj

8. INBOX

2017-inbox.com-box

www.inbox.com

Inbox.com este un serviciu de e-mail gratuit care oferă o gamă standard de caracteristici şi instrumente. Dispune de o interfaţă intuitivă, care este probabil cel mai uşor de folosit de dintre toate serviciile de e-mail despre care am discutat până acum. Inbox.com oferă 5 GB spaţiu de stocare pe e-mail, care nu este cel mai mare spaţiu de stocare, dar după cum probabil vă daţi seama este pur şi simplu destul. Are o mulţime de servicii adiţionale precum jocuri, eCard şi screensaver.

Inbox.com oferă cinci niveluri de protecţie anti-spam, de la No Spam până la Exclusiv. Aşa cum am precizat mai devreme la Lycos, Exclusiv se referă la elaborarea unei liste albe sau negre de la care să permitem să primim sau nu corespondenţa electronică. Suplimentar, puteţi să vă păstraţi mesajele spam în directorul Spam sau să le ştergi imediat. Poţi să blochezi imaginile HTML şi chiar să impui un test anti-spam cu un mesaj automat de răspuns.

Cu setările de spam Mediu, majoritatea mesajelor legitime ajung în inbox. Cu toate acestea, e-mailuri de la mai multe servicii unde te abonezi (newsletter) sunt uneori dirijate în folderul de SPAM. how soon can you eat after ivermectin Dacă îţi intră spam în cutia poştală electronică, poţi raporta incidentul la Inbox.com

Totodată, Inbox.com include unele dintre cele mai bune instrumente de organizare de pe internet. Poţi să creezi foldere personalizate, cu filtre specifice şi opţiuni de sortare. Puteţi sorta mesajele primite prin diverse domenii, inclusiv filtre pentru „De la”, „La”, „Subiect”, „Conţinut” şi „Ataşamente”.

Din păcate Inbox.com nu are mesagerie instant sau acces mobil; cu toate acestea, puteţi descărca bara de instrumente Inbox.com şi să primiţi alerte atunci când primiti un mail nou. Dar să nu uităm că este foarte intuitiv.

9. Hushmail

2026-hushmail-box

www.hushmail.com

Dintre toate serviciile de e-mail de până acum, Hushmail pune un accent deosebit pe securitate şi securizarea contului tău. În timp ce HushMail este o soluţie sigură pentru comunicarea pe e-mail, partea GRATUITĂ (da, are o parte plătită mai complexă) nu are multe caracteristici şi funcţii pe care le întâlnim la serviciile de e-mail anterioare. Prin urmare nu are o interfaţă web atât de atragătoare ca cele de mai sus.

Hushmail scanează e-mailurile care intra de viruşi, fiind echipat cu un filtru de anti-spam foarte bun. Aceasta este una dintre cele mai bune funcţii pe care le integrează Hushmail în varianta gratuită de e-mail. Deşi, antivirus şi filtru de spam au cam toate serviciile pe care le-am văzut.

Spaţiul oferit de Hushmail este de 25 de MB pentru căsuţa grauită. Permite crearea de liste albe şi negre pentru corespondenţă şi are POP3. Are şi o versiune web ce poate fi accesată la m.hush.com.

Din punct de vedere al redactării mesajelor, Hushmail nu are un editor de texte ca să-ţi formatezi mesajele. Dar veţi observa ca Hushmail oferă doar câteva funcţii, practic doar strictul necesar, neglijând multe alte funcţii pe care alte servicii le au. Dar să nu uităm că este un serviciu gratuit de email cu criptare, antivirus şi filtre de spam foarte bune.

Sper că materialul de faţă să te ajute să răspunzi la întrebarea unde să-ţi faci un cont de e-mail! Dacă cunoaşteţi servicii de e-mail bune, scrie-le în comentarii. Din România ştiţi ceva competitiv cu marii giganţi?


12 comentarii

Pavel Silvia · ianuarie 26, 2017 la 1:07 am

De ce nu avem mesagerie romaneasca? In afara de ”goagle”,”huhuy” ,etc.mail,nu se pot crea conturi romanesti?Sunt IT-istii romani incompetenti sau colonia nu are voie sa aiba,macar,un amarat de ”gogu mail”,de exemplu?

    Adrian · martie 2, 2020 la 4:35 pm

    Pentru ca Romania e populata de oameni ca tine.

      AltAdrian · august 12, 2020 la 3:30 pm

      Mai curand de oameni ca tanarul „Adrian” de mai sus, care da un raspuns de umplutura din 9 cuvinte (dintre care 4 monosilabice), fara sa spuna nimic.

    Toto · decembrie 25, 2020 la 2:09 am

    Doamna Silvia, ati pus punctul pe i!
    Nu mai stergeti comentariul meu cum l-ati sters si pe cel anterior.

Ghivnici Marius · martie 13, 2019 la 2:12 pm

Aici e vorba de monopol și dominion la fel ca orice sistem funcțional de comunicare este compus din 2 caracteristici funcționale software și hardware, compatibilitatea între ele și legislația în vigoare în diverse domenii și țări plus lăcomia mărilor conglomerate au dus la o stare de codependenta între software, dacă piața pentru hardware este relativ stabilă cu progres constant piața de software este monopolizata, vrei un browser tre să accepți condițiile de regulă cu bani pe care nici măcar nu știi că îi plătești (reclame, notificări, e. t. c.), ai nevoie de un serviciu de e-mail plătești, un sistem de operare plătești de nu-ți vine a crede, un serviciu de securitate online și off-line, pdf, word, plătești sau folosești furtișaguri pentru tot felul de aplicații, în final realizezi cât timp petreci pentru a obține rezultate, timp =bani, și astfel faci compromisuri, chiar și piața liberă și voluntară care oferea servicii gratuite cu finanțare prin donație exemplu linux sistem de operare cu multe aplicații similare a fost coruptă adică faci voluntariat da până când la un moment dat devii invidios pe cei care câștigă sume enorme din ceea ce făceai din plăcere

ak · iulie 27, 2019 la 2:40 pm

Pavel Silvia Tehnlogia este un mister pentru dumneata. Aici ati lasat un comentariu nefondat. De globalizare ati auzit? De ce vreti musai mesagerie romaneasca? Chelului tichie de margaritare ii lipseste, Romania e intr-o groapa cu kkt si dumneata vrei gogu mail. Domeniul de hosting de mesagerie nu tine de competentele IT-istilor romani ci de capacitatea de a sustine financiar un astfel de proiect ce implica resurse hardware imprsionante, actualizari, upgrad-e, licentiere de software si multe altele. Exisat gmail.ro si yahoo.ro daca vreti musat ro. Cum spuneam, vedeti-va de cratitele si oalele din bucatarie.

    Trecator · august 12, 2020 la 3:41 pm

    De ce simt unii oameni nevoia sa jigneasca? Sa tina de nivelul de educatie sau de un orgoliu nestapanit (sa-i arat celuilalt ce insignifiant este el in comparatie cu mine)?

    Intrebarile d-nei Silvia sunt bine fundamentate pentru cineva care intelege ca „goagal” si altele similare sunt niste masinarii de indexat si procesat date personale pentru a le vinde ulterior cui plateste mai bine (institutii statale si non-statale).

    Toto · decembrie 24, 2020 la 10:00 pm

    Doamna Silvia are dreptate. Alta data se puteau face conturi de e-mail romanesti (de ex. @personal.ro) si erau multe. Acum unde sunt? De ce o criticati si o jigniti pe nedrept? Asta se intampla acum 18 ani.
    Trebuie neaparat sa tina un astfel de server milioane de e-mailuri? Poate sa tina doar 10,000 sau 100,000 de conturi, cu resurse limitate, fara trimis de fisiere de sute de MB sau nu stiu ce spatii de stocare de ordinul GB. Sa fie un serviciu mic si bun si eventual *nespionat*.

dikakonco12 · august 18, 2020 la 9:09 am

jayapoker terbaik dan terpercaya melayani dengan cepat para member lama atau pun yg baru siap dengamn 24 jam

oinaldecs · ianuarie 8, 2021 la 1:11 pm

Pavel Silvia are dreptate iar voi prin răspunsurile voastre demonstrați, adică dovediți că IT-stii români sunt incompetenți. La o întrebare simplă puteați răspunde simplu că infrastructura costă prea mult pentru o companie privată să o susțină. Au existat e-mail hostinguri 100% românești dar au sucombat imediat ce mai marii mondiali au oferit servicii în limba română. În această ordine de idei majoritatea programelor au traduceri în limbile: poloneză, maghiară, bulgară dar nu în română? De ce? Pentru că tot românul de pe net vorbește limba engleză sau rom-gleză și îl enervează chiar și Windows-ul în română sau Office-ul de exemplu. Geniile din IT-ul românesc se vaită, pleacă din țară, devin freelanceri, sau fură deoarece munca nu le este răsplătită aici și dacă nu sunt atenți au probleme exact de la colegii lor de breaslă care fiind tot români se cred și ei genii. La noi nu există o cultură de IT. Este o nevoie de IT și atât. Problema nu e de IT e de atitudine. O echipă de fotbal în care fiecare jucător vrea să dea gol nu funcționează. Iar ăștia misoginii o să vedeți femei doar pe ecranul calculatorului toată viața că în rest n-o să vă descurcați. Boilor!

petre george · septembrie 1, 2021 la 5:42 pm

ak, gma, a, – silvia are dreptate. IT istii romani se puteau organiza, sa descarce fonduri europene, ca nu chiar prosti. etc.

Cătălin TUTUNARU · septembrie 24, 2021 la 4:09 pm

@Adrian și @AK
Nu e chiar atât de aberant să îți dorești un serviciu de corespondență electronică găzduit undeva mai aproape, pe niște servere aflate sub incidența unei legislații și a unui sistem juridic ce îți este mai accesibil… de altfel la nivelul UE sunt inițiative în acest sens de scădere a dependenței față de USA.

Desigur că România este o piață prea mică ca să suporte un serviciu de email gratuit și nu are un brand de țară care să-i permită să atragă utilizatori din alte zone geografice.
Pe la începuturile internetului în România au existat câteva încercări (ex. providerul Kappa) dar care nu au rezistat competiției cu giganții Yahoo, Hotmail și mai târziu Gmail.

Totuși, pentru cei care doresc să-și țină corespondența în orice altă parte afară de USA și care își doresc ca aceasta să fie protejată de indiscreția NSA/CIA/etc., există protonmail.com (găzduit pe servere din Elveția) sau eclipso.eu (Germania), ambele oferind în pachet și criptare.
Iar dacă luăm în calcul perpectiva de mult anunțată de oamenii de știință a unor valuri electromagnetice solare capabile să „ardă” amplificatoarele de semnal care se află pe fundul oceanului la capetele magistralelor de fibră optică… atunci ideea de a avea un serviciu de email găzduit pe continentul european devine chiar salutară!

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *